Blue Financen säästövinkit alkuvuoteen - Blue Finance
Blue Financen somejoulukalenteri on nyt käynnissä!
9.12.2020
Bluefinance kaksi budjettia - uusi ilme kotiin
Kaksi budjettia – uusi ilme kotiin
16.3.2021

Blue Financen säästövinkit alkuvuoteen


Uusi vuosi, uudet suunnitelmat! Vuoden vaihtuminen on aina tilaisuus uuteen ja upeaan. Uusi sivu avautuu sinunkin elämäsi kirjassa. Vuosi 2020 on ollut monella tapaa raskas, ja ihanat lomamatkat ja muut suunnitelmat ovat siirtyneet pitkälle tulevaisuuteen. Älä kuitenkaan vaivu epätoivoon, sillä tunnelin päässä näkyy jo valoa! Mitä rahan arvoista sinä haluat tehdä tänä vuonna? Miten rahoitat unelmasi? Kokosimme sinulle muutaman alkuvuoden käytännöllisen säästövinkin samaan pakettiin, jotta pääset säästämisen makuun heti, ja aloitat vuotesi oikealla jalalla.

Tarkista veroprosentti

Verokausi vaihtuu, ja alkuvuosi onkin hyvä aika tarkistaa oma veroprosentti. Jos tuntuu siltä, että sinulle ei jää tarpeeksi käyttörahaa palkasta, tarkista veroprosenttisi. Maksatko kuukausipalkasta liikaa veroja tuloihisi nähden, ja menetät kuussa sievoisia summia samalla, kun voisit käyttää ne elämiseen? Ylimääräinen vero palautuu aina veronpalautuspäivänä, mutta joskus kymppikin kuukaudessa voi auttaa. Optimoi siis veroprosenttisi vastaamaan tulojasi mahdollisimman tarkasti. Jos taas haluat säästää miltei huomaamatta, nosta veroprosenttiasi. Saat silloin veronpalautuksissa suuremman summan tilillesi, mikäli olet maksanut veroja liikaa. Automaattista säästöä!

Budjetoi

Budjetointi on helppo tapa visualisoida omat tulot sekä menot. Menojen suunnittelu ei vaadi täydellistä Excel-taulukkoa tai sentin tarkkoja ruokakauppasuunnitelmia, vaan voit tehdä sen vaikka ruutupaperille! Kirjoita kaikki menosi summineen yhdelle paperilapulle ja laske, paljonko sinulle jää viivan alle pakollisten menojen jälkeen. Jos summa mietityttää, katso paperilla olevia menoja. Voitko karsia niistä joitakin? Tarkista, montako suoratoistopalvelua sinulta löytyy tai paljonko olet budjetoinut kalliisiin lounaisiin tai ulkona syömiseen. Voitko karsia näistä menoista, jotta säästöön jäisi enemmän rahaa kuukausittain? Tee budjetti elämiselle, ja pysy siinä. Älä kuitenkaan karsi menoja liikaa. Elämästä pitää myös nauttia, ja silloin tällöin ihana lounas työkavereiden kanssa tai illallinen rakkaimpiesi seurassa tekee hyvää.

Aktivoi säästölipas

Joskus säästäminen jää kiinni viitsimisestä. Vaikka nykyään nettipankit ovat helppokäyttöisiä, eikä säästötilin avaaminen tai sijoittamisen aloittaminen vaadi suuria ponnisteluja, joskus helpotkin asiat jäävät vain tekemättä. Unohdatko aina palkkapäivänä siirtää rahaa sivuun? Silloin kannattaa tutustua pankkisi automaattisiin säästölippaisiin! Moni suomalainen pankki tarjoaa asiakkailleen automaattisen säästämisen lippaan, jossa joka kerta maksukorttia käyttäessäsi pankki siirtää ennalta määrätyn summan säästölippaaseen. Tällöin säästöä kertyy tilille huomaamatta, ja mitä enemmän kulutat, sitä enemmän siirrät myös säästöön. Määrä voi olla mikä tahansa sentistä sataseen. Säädä lipas päälle jo nyt, ja ihaile joulukuussa sinne kertynyttä rahasummaa!

Kilpailuta peruspalvelut

Perusarkeen kuuluu kaikenlaista puhelimesta veden käyttöön, ja monesti kuukaudesta toiseen juoksevat laskut jäävät vähemmän tarkastelun alle. Onko tarjoushintasi loppunut esimerkiksi puhelinliittymästäsi? Oletko unohtanut päivittää sähkölaskun, vaikka olet muuttanut pienempään asuntoon? Vuoden alku on oiva paikka tarkastella peruspalvelujesi hinnastoa ja katsoa, voisitko saada esimerkiksi paremman sähkön hinnan jostain muualta. Älä unohda myöskään vakuutuksia! Monet palveluntarjoajat tarjoavat hyviä alennuksia, jos siirryt kilpailijalta heidän asiakkaakseen. Kilpailuta kaikki, minkä pystyt, ja voit säästää satasia kuussa!

Aina säästäminenkään ei riitä

Joskus kuitenkin arki sekä juhla voi yllättää, eikä säästäminenkään riitä joka ikiseen kuluun taikka laskuun. Säästöjä on hyvä olla aina pahan päivän varalle, mutta elämän yllättäessä mukanasi on myös Blue Financen Arkilaina. Se on kertaluontoinen laina, joka taipuu aina pienemmästä 100 euron summasta jopa 500 euroon, sinun tarpeidesi mukaan. Arkilainaa on helppo hakea, ja se on helppo maksaa takaisin! Jos säästöponnisteluista huolimatta tili ammottaa tyhjyyttään, tutustu silloin Arkilainaamme. Se on arkesi apuna. Aina.

Kirjaudu asiakasonlineen