Blue Finance – yritysrahoitus

Arkilaina | Blue Finance

Blue Finance

Miksi sinun kannattaa jakaa tilitietosi lainahakemuksen täytön yhteydessä?

Miksi sinun kannattaa jakaa tilitietosi lainahakemuksen täytön yhteydessä?

Blue Finance

Monia asiakkaitamme askarruttaa se, miksi lainahakemuksen yhteydessä pyydetään jakamaan käyttötilin tiedot. Moni miettii, mitä me tiedolla teemme, ja voiko tiedon jakaminen todella olla turvallista. Ja miten luvan antaminen on vain ja ainoastaan sinun etusi?

PSD2 mahdollistaa tilitietojen jakamisen

Lainahakemuksen yhteydessä pyydämme jokaiselta asiakkaaltamme valtuutuksen tilitietojen jakamiseen. Tämän mahdollistaa PSD2, joka viittaa sanoihin Payment Services Directive 2. Kyseessä on Euroopan parlamentin hyväksymä maksupalveludirektiivi, joka on luotu parantamaan kuluttajien oikeuksia ja edistämään kilpailua pankkitoimialalla. 

Käytännössä uusi direktiivi pakottaa pankit antamaan palveluntarjoajille pääsyn pankin asiakkaiden tileihin ja maksutapahtumiin. Tämä ei tarkoita sitä, että kuka tahansa pääsee katsomaan mitä tililläsi tapahtuu vaan maksupalveluiden tarjoaminen vaatii aina maksulaitostoimiluvan valvovalta viranomaiselta, Finanssivalvonnalta ja sinulta luvan meille.

Maksupalveludirektiivin tavoitteena on saada erilaiset maksupalvelut entistä laajemmin sääntelyn piiriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pankkien on avattava rajapintansa kolmansille osapuolille. Rajapintojen kautta meidän on mahdollista päästä rajoitetusti asiakkaidemme käyttötileille. 

PSD2-direktiivin myötä Blue Financen kaltaisilla fintech-yrityksillä on siis mahdollisuus parantaa palveluita ja vastata nopeammin asiakkaiden tarpeisiin. Kun pääsemme katsomaan tilillesi, tulee lainapäätöksen antamisesta nopeampaa ja turvallisempaa. Sinä säästyt lähettämästä erillisiä palkka- ja tulotositteita lainaa hakiessasi. 

Sen sijaan, että lataisit liitteitä hakemuksen lähettämisen yhteydessä, saamme tarkkaa dataa maksukyvystäsi suoraan tililtäsi – ja pääsemme antamaan samantien juuri sinulle ja maksukykyysi sopivan lainatarjouksen.

Jääkö tilitietojen jakamisesta jälki?

Arkaluonteista tietoa jakaessaan moni miettii, kuinka omat tiedot säilyvät turvassa. Mitään tietoa ei kuitenkaan jaeta meille ilman vahvaa tunnistautumista. Tämän avulla varmistamme, että tili oikeasti kuuluu lainanhakijalle. Meitä sitovat myös tietosuojaa ja pankkisalaisuutta koskevat määräykset, ja toimintaamme valvoo Finanssivalvonta. 

Usein asiakkaitamme pohdituttaa myös se, jääkö tilitietojen jakamisesta jokin jälki. Siitä ei kuitenkaan kannata olla huolissaan: vaikka tililläsi olisikin kaksi omistajaa, tilin toinen omistaja (taikka naapurisi) ei saa tietää lainahakemuksestasi. Ilman suostumustasi emme myöskään lähesty sinua uutiskirjeillä, emmekä muillakaan markkinointiviesteillä. 

Prosessia ei ole hoitamassa ihminen, vaan tekoäly, joka kerää tilitiedoista tärkeimmät ja kokoaa ne yhteen paikkaan luottopäätöksen tekemistä varten. Tämän, lähes automaattisen toimintatavan ansiosta luottopäätöksemme perustuu aina ajantasaiseen tietoon, eikä esimerkiksi vanhaan verotuspäätökseen. 

Minkä tilin tiedot kannattaa jakaa?

Koska luottopäätöksemme perustuu – ei pelkästään tilin saldoon – vaan arvioon maksukäyttäytymisestäsi ja säännöllisistä tuloistasi, on tärkeää jakaa meille nimenomaan käyttötilin tiedot. Sivutilin tapahtumat eivät anna tarpeeksi luotettavaa dataa taloudellisesta tilanteestasi, joten tällaisia tilitietoja jakamalla lainaa ei voida myöntää. 

Oikeiden tilitietojen jakaminen palvelee niin sinua kuin meitäkin. Me saamme luotettavasti ja nopeasti tiedon siitä, että olet kyvykäs maksamaan lainaamasi summan takaisin. Oikean ja ajantasaisen tiedon ansiosta pystymme tarjoamaan sinulle lainan kilpailukykyisellä hinnalla. Sinulla on puolestaan vapaus valita, mistä lainaa haet ja kenelle jaat tietosi.

Share on facebook
Share on pinterest

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Blue Finance
Blue Finance
Blue Finance

Kiva kesäloma kevyin kustannuksin – 10 vinkkiä kesäloman viettoon

Kesäloma on iloinen asia, mutta se aiheuttaa myös paineita. Lomalla tekee mieli irrottautua arjesta ja palkita itsensä vuoden aikana tehdystä kovasta työstä. Aina kesälomalla ei kuitenkaan tarvitse törsätä koko talven säästöjä, sillä unohtumattomia kesälomakokemuksia syntyy myös täysin ilmaiseksi tai pikkurahalla. Tässä blogissa jaamme 10 vinkkiä kesäloman viettoon kevyin kustannuksin niin, että saat pidettyä taloutesi tasapainossa

Lue lisää »
Blue Finance - inflaatio
Blue Finance
Blue Finance

Kuinka pitää kulut kurissa, kun hinnat nousevat?

Kautta aikojen taloudessa on ollut suhdannevaihteluita. Markkinoiden aaltoiluun ei tavallinen kuluttaja välttämättä edes kiinnitä huomiota, mutta inflaation vaikutusta on kenenkään vaikea olla huomaamatta. Inflaatio tarkoittaa rahan ostovoiman heikkenemistä sekä siitä aiheutuvaa hintojen nousua. Inflaation myötä rahan ostovoima alenee, eikä samalla rahamäärällä saa enää ostettua yhtä paljon tuotteita, palveluja tai työtä kuin aikaisemmin ja näin ollen

Lue lisää »
Blue Finance
Blue Finance

Vaurastuminen ei ole vaikenemista – avoin rahapuhe kannattaa

Me suomalaiset olemme perinteisesti hyvin vaatimatonta kansaa. Täällä pohjolan perukoilla on pitkään pistetty pennoset piiloon ja pidetty matalaa profiilia kaiken rahankäytön suhteen. Palkoista meillä ei ole ollut tapana puhua, eikä sijoitusvinkkejä ole ollut haluttu jakaa tuntemattomille. Erityisesti suuret ikäluokat suhtautuvat rahapuheeseen hieman häpeillen, vaikka ei kannattaisi. Raha ei ole (enää) tabu. Raha herättää tunteita Raha-asioista

Lue lisää »
Vieritä ylös