Arkilaina | Blue Finance

Blue Finance

Miksi sinun kannattaa jakaa tilitietosi lainahakemuksen täytön yhteydessä?

Miksi sinun kannattaa jakaa tilitietosi lainahakemuksen täytön yhteydessä?

Blue Finance

Monia asiakkaitamme askarruttaa se, miksi lainahakemuksen yhteydessä pyydetään jakamaan käyttötilin tiedot. Moni miettii, mitä me tiedolla teemme, ja voiko tiedon jakaminen todella olla turvallista. Ja miten luvan antaminen on vain ja ainoastaan sinun etusi?

PSD2 mahdollistaa tilitietojen jakamisen

Lainahakemuksen yhteydessä pyydämme jokaiselta asiakkaaltamme valtuutuksen tilitietojen jakamiseen. Tämän mahdollistaa PSD2, joka viittaa sanoihin Payment Services Directive 2. Kyseessä on Euroopan parlamentin hyväksymä maksupalveludirektiivi, joka on luotu parantamaan kuluttajien oikeuksia ja edistämään kilpailua pankkitoimialalla. 

Käytännössä uusi direktiivi pakottaa pankit antamaan palveluntarjoajille pääsyn pankin asiakkaiden tileihin ja maksutapahtumiin. Tämä ei tarkoita sitä, että kuka tahansa pääsee katsomaan mitä tililläsi tapahtuu vaan maksupalveluiden tarjoaminen vaatii aina maksulaitostoimiluvan valvovalta viranomaiselta, Finanssivalvonnalta ja sinulta luvan meille.

Maksupalveludirektiivin tavoitteena on saada erilaiset maksupalvelut entistä laajemmin sääntelyn piiriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pankkien on avattava rajapintansa kolmansille osapuolille. Rajapintojen kautta meidän on mahdollista päästä rajoitetusti asiakkaidemme käyttötileille. 

PSD2-direktiivin myötä Blue Financen kaltaisilla fintech-yrityksillä on siis mahdollisuus parantaa palveluita ja vastata nopeammin asiakkaiden tarpeisiin. Kun pääsemme katsomaan tilillesi, tulee lainapäätöksen antamisesta nopeampaa ja turvallisempaa. Sinä säästyt lähettämästä erillisiä palkka- ja tulotositteita lainaa hakiessasi. 

Sen sijaan, että lataisit liitteitä hakemuksen lähettämisen yhteydessä, saamme tarkkaa dataa maksukyvystäsi suoraan tililtäsi – ja pääsemme antamaan samantien juuri sinulle ja maksukykyysi sopivan lainatarjouksen.

Jääkö tilitietojen jakamisesta jälki?

Arkaluonteista tietoa jakaessaan moni miettii, kuinka omat tiedot säilyvät turvassa. Mitään tietoa ei kuitenkaan jaeta meille ilman vahvaa tunnistautumista. Tämän avulla varmistamme, että tili oikeasti kuuluu lainanhakijalle. Meitä sitovat myös tietosuojaa ja pankkisalaisuutta koskevat määräykset, ja toimintaamme valvoo Finanssivalvonta. 

Usein asiakkaitamme pohdituttaa myös se, jääkö tilitietojen jakamisesta jokin jälki. Siitä ei kuitenkaan kannata olla huolissaan: vaikka tililläsi olisikin kaksi omistajaa, tilin toinen omistaja (taikka naapurisi) ei saa tietää lainahakemuksestasi. Ilman suostumustasi emme myöskään lähesty sinua uutiskirjeillä, emmekä muillakaan markkinointiviesteillä. 

Prosessia ei ole hoitamassa ihminen, vaan tekoäly, joka kerää tilitiedoista tärkeimmät ja kokoaa ne yhteen paikkaan luottopäätöksen tekemistä varten. Tämän, lähes automaattisen toimintatavan ansiosta luottopäätöksemme perustuu aina ajantasaiseen tietoon, eikä esimerkiksi vanhaan verotuspäätökseen. 

Minkä tilin tiedot kannattaa jakaa?

Koska luottopäätöksemme perustuu – ei pelkästään tilin saldoon – vaan arvioon maksukäyttäytymisestäsi ja säännöllisistä tuloistasi, on tärkeää jakaa meille nimenomaan käyttötilin tiedot. Sivutilin tapahtumat eivät anna tarpeeksi luotettavaa dataa taloudellisesta tilanteestasi, joten tällaisia tilitietoja jakamalla lainaa ei voida myöntää. 

Oikeiden tilitietojen jakaminen palvelee niin sinua kuin meitäkin. Me saamme luotettavasti ja nopeasti tiedon siitä, että olet kyvykäs maksamaan lainaamasi summan takaisin. Oikean ja ajantasaisen tiedon ansiosta pystymme tarjoamaan sinulle lainan kilpailukykyisellä hinnalla. Sinulla on puolestaan vapaus valita, mistä lainaa haet ja kenelle jaat tietosi.

Share on facebook
Share on pinterest

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Blue Finance
Blue Finance
Blue Finance

Tuhlailijasta nuukailijaksi – kuinka onnistun nipistämään menoissa?

Jos olet tottunut elämään kädestä suuhun – eli niin, että kaikki, mikä tulee, myös menee – voi tuntua vaikealta karsia yhtäkään menoa. Omista kuluistaan nipistäminen on kuitenkin lähes aina mahdollista. Taloudellisen mielenrauhan löytäminen ei välttämättä nimittäin aina vaadi uusia tuloja, vaan pienempiä menoja. Tässä blogissa jaamme kolme vinkkiä siihen, kuinka voit tehdä täyskäännöksen ja kehittyä

Lue lisää »
Blue Finance
Blue Finance
Blue Finance

Miksi sinun kannattaa jakaa tilitietosi lainahakemuksen täytön yhteydessä?

Monia asiakkaitamme askarruttaa se, miksi lainahakemuksen yhteydessä pyydetään jakamaan käyttötilin tiedot. Moni miettii, mitä me tiedolla teemme, ja voiko tiedon jakaminen todella olla turvallista. Ja miten luvan antaminen on vain ja ainoastaan sinun etusi? PSD2 mahdollistaa tilitietojen jakamisen Lainahakemuksen yhteydessä pyydämme jokaiselta asiakkaaltamme valtuutuksen tilitietojen jakamiseen. Tämän mahdollistaa PSD2, joka viittaa sanoihin Payment Services Directive

Lue lisää »
Blue Finance
Blue Finance
Blue Finance

Pihistänkö vai panostanko? Vinkkejä kuluttajan päivittäisiin pulmiin

Päivämme ovat täynnä päätöksiä, vaikka näennäisesti ei tapahtuisi juuri mitään. Suurin osa päätöksistä on pieniä, vaihdellen sukkien väristä illallisreseptiin. Osa päätöksistä heijastuu kuitenkin suoraan omaan talouteemme. Esimerkiksi ruokakaupassa asiointi on monille kulutuspäätösten moniottelu. Jotkut pitäytyvät ennalta hyviksi koetuissa vaihtoehdoissa ja etenevät ostoskärryineen kaupan käytäviä pitkin kuin juna. Toiset vertailevat vaihtoehtoja jokaisen hyllyn edessä. Tarjoushaukat liitävät

Lue lisää »
Vieritä ylös