Pikavipin korko – Paljonko laina maksaa?

Pikavipin korko – Pistetään termit kuntoon!

Koron laskeminen on hankalaa, eikä eri korkonimikkeistä usein ota selvää. Mitä tarkoittaa nimelliskorko tai vuosikorko? Entä miksi korkoa peritään? Tässä artikkelissa vastaamme muutamiin useimmin kysyttyihin kysymyksiin korkoihin ja lainaamiseen liittyen.

Lainan korosta puhutaan monin eri termein ja sanankääntein. On kuukausikorkoa, nimelliskorkoa ja todellista vuosikorkoa – mitä ihmeen eroa niillä oikeastaan on? Laitetaan termit kuntoon!

  • Kuukausikorko: Summa, jonka verran nostamasi laina kasvaa korkoa kuukausittain.
  • Nimelliskorko: Lainan vuosikorko, eli summa, jonka laina maksaa korkoa vuodessa. Nimelliskorkoon ei sisälly nostopalkkiota tai muita lainasta aiheutuvia kustannuksia.
  • Todellinen vuosikorko: Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan kaikki lainasta koituvat kulut. Blue Financella tällaisia maksuja voivat olla nimelliskorko, nostopalkkio ja laskutuslisä, mikäli toivot saavasi laskun kirjepostina. Muut lainantarjoajat saattavat lisäksi periä esimerkiksi erilaisia palvelumaksuja, tilinavausmaksua, tilinhoitomaksua sekä vuosimaksua.

Toisin sanoen, vuosikorko ja kuukausikorko kertovat ainoastaan koron osuuden lainasta. Nämä luvut eivät kerro, miten paljon laina sisältää muita kustannuksia, kuten avausmaksuja tai kuukausittaisia palvelumaksuja. Korko ja muut maksut yhdessä siis muodostavat lainan todellisen vuosikoron.

Joustoluoton ja pikavipin korko – miksi lainaraha maksaa?

Rahan lainaaminen on palvelu siinä missä kampaajalla, autohuollossa tai ravintolassa käyntikin. Uuden kampauksen tai toisen valmistaman annoksen sijaan saat rahaa, jonka voit käyttää mieleiselläsi tavalla. Korvaukseksi rahalainan myöntämisestä lainan tarjoaja perii yleensä korkoa, joka on lainan niin sanottu hintalappu.

Pikavippien korko on tavallisesti pankkilainoja korkeampi suurempien riskien vuoksi. Pankki vaatii tavallisesti vakuuden matalakorkoista lainaa vastaan, kun taas pikavipit ovat tavallisesti vakuudettomia, jolloin luotonmyöntäjän riski hävitä rahansa on suurempi. Suurempi riski johtaa näin ollen suurempaan korkoon. Etuna saat kuitenkin nopeaa lainaa ilman vakuuksia, muita liitteitä tai epämiellyttäviä kysymyksiä lainan käyttötarkoituksesta. Voisitko kuvitella marssivasi pankkiin pyytämään lainaa loppukuukauden menojen kattamiseen ennen seuraavaa palkkapäivää? Niimpä, emme mekään!

Blue Financen lainatuotteet, 100–700 euron pikavippi sekä jopa 2000 euron joustoluotto ovat kilpailijoihin nähden edullisia vaihtoehtoja. Tutustu lainatuotteisiimme alla olevasta linkistä ja hae lainaa saman tien!

Miten voin säästää korkokuluissa?

Pienemmissä, nopeasti takaisin maksettavissa pikavipeissä ei jää paljoa varaa koron kanssa kikkailuun. Sen sijaan, joustoluoton ottajalla on erittäin hyvät mahdollisuudet säästää rahaa.

Joustoluoton takaisinmaksu perustuu tasalyhenteiseen, alenevan pääoman lainaan. Mitä suuremman erän joustoluottoa siis maksaa pois kuukausittain, sitä pienempi summa jää kasvamaan korkoa. Toisin sanoen, mitä nopeammin velkapääoma pienenee, sitä vähemmän summasta pitää maksaa korkoja.