Sosiaalinen luotto vastaan pikavippi

Milloin pikavippi on parempi vaihtoehto kuin sosiaalinen luotto?

Sosiaalinen luotto on matalakorkoinen, vähävaraisille suunnattu luotto, jonka tarkoitus on ehkäistä hakijan taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista.

Sosiaalista luottoa Suomessa tarjoavat kunnat, joten sitä voi pitää eräänlaisena sosiaalituen jatkeena. Luoton saaminen ei kuitenkaan ole sieltä helpoimmasta päästä. Tässä artikkelissa kerromme, kenelle sosiaalista luottoa myönnetään ja mitä muita luottoja sosiaalista luottoa hakevan kannattaisi harkita.

Sosiaalinen luotto vai pikavippi?

Sosiaalinen luotto on erinomainen ratkaisu tiukkaan tilanteeseen joutuneelle. Luottoa on kuitenkin hyvin hankala saada, sillä kaikkien hakijoiden taustat tarkastetaan huolellisesti ennen lainan myöntämistä. Sosiaalisen luoton myöntäminen on kunnille kuitenkin vapaaehtoita, jolloin lisähankaluuksia asiakkaalle aiheuttaa lainan tarjonnan suppeus. Tällä hetkellä palvelua tarjoaa vain noin 30 kuntaa, mikä kattaa noin 44 prosenttia koko Suomen väestöstä.

Suosittelemme 100–700 euron pikavippiä henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta tai aikaa odottaa myöntävää päätöstä sosiaalisen luoton saamiseksi ja joilla on takanaan puhdas maksuhistoria. Pikavippi voi sopia myös vähätuloiselle, kunhan olet varma, että sinulla on tiedossa jonkinlaisia tuloja, joiden avulla pystyt maksamaan lainan takaisin.

Pikavipin etuja sosiaaliseen luottoon nähden ovat:

  • Helppo ja nopea saatavuus kenelle tahansa Suomessa pysyvästi asuvalle
  • Lainan saaminen tilille vie vain noin 15 minuuttia lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  • Emme pyydä liitteiden toimittamista tai tietoja lainan käyttötarkoituksesta, hakijan tuloista, varoista, veloista, ansaintamahdollisuuksista tai työkyvystä
  • Selkeät ja yksinkertaiset myöntämisperusteet
  • Joka toinen kuukausi on lyhennysvapaa

Ilmainen pikavippi uusille asiakkaille

Mikäli olet tutustumassa yritykseemme ensimmäistä kertaa, suosittelemme ehdottomasti tutustumaan uusille asiakkaillemme tarkoitettuun ilmaiseen ja korottomaan ensilainaan. Ilmainen pikavippi on nimensä mukaisesti ilmainen, eikä siihen liity mitään lainaamiseen liittyviä korkoja tai kuluja. Ilmaisen pikavipin laina-aika on kaksi viikkoa, jonka jälkeen maksat lainasta takaisin vain ja ainoastaan lainaamasi summan. Toisin sanoen, lainatessasi tyypillisen lainasumman 200 euroa, maksat takaisin 200 euroa.

Ilmainen pikavippi pähkinänkuoressa:

  • Lainasummat 100–300 euroa
  • Laina-aika 14 pv
  • Luoton todellinen vuosikorko on 0,00 %
  • Luottosopimuksen tyyppi on kertaluotto

Ilmaista pikavippiä haetaan hakemalla tavallista 100–700 euron pikavippi-tuotetta. Järjestelmä tunnistaa ensilainaajan automaattisesti, jolloin asiakkaalle myönnetään ilmainen pikavippi kahden viikon kokeiluun. Mikäli et halua palauttaa lainaa kahden viikon kuluessa, voit ottaa itsenäisesti käyttöön laskussasi mukana tulevan vuoden mittaisen takaisinmaksusuunnitelman. Voit lukea lisää tietoa ilmaisesta ensilainasta tästä.