Kulutusluottojen yhdistäminen

Kulutusluottojen yhdistely – Kannattaako se?Kulutusluottojen yhdistäminen tarkoittaa useamman pienemmän velan kokoamista yhden suuremman lainan alaisuuteen. Tällaisia pienempiä lainoja ovat esimerkiksi pikavipit, kulutusluotot, tililuotot ja luottokorttilainat.

Monien eri pienten lainojen maksueriä ja eri suuruisia lyhennyksiä voi olla hankalaa muistaa, jonka vuoksi kutusluottojen yhdistäminen saattaa kuulostaa hyvältä idealta. Suosittelemme kuitenkin harkitsemaan huolellisesti, ennen kuin nostat yhden isomman velan. Kulutusluottojen yhdistämisellä on myös varjopuolensa.

Miksi kulutusluottojen yhdistäminen ei välttämättä ole hyvä idea?

Kulutusluottojen yhdistämistä tarjoavat monet eri lainafirmat ja pankit. Vaikka itse luottojen yhdistäminen olisi ilmaista, kyseessä on kuitenkin palvelu, josta maksat pahimmassa tapauksessa jopa enemmän korkoja kuin alkuperäisistä, pienemmistä lainoista. Yleisin syy maksujen kasvuun johtuu sekä lainasumman että laina-ajan kasvusta, joiden puitteissa korkokulut kasaantuvat isommalle summalle ja pidemmälle ajalle.

Koroista puhuttaessa onkin hyvä muistaa, että mitä nopeammin lainasumma lyhenee, sitä vähemmän korkoa maksat. Isossa lainassa, jossa laina-aika voi olla vaikkapa viisi vuotta ja lainasumma 20 000 euroa, korot, jotka lasketaan lainan pääomasta kuukausittan ovat massiiviset. Isompi laina lyhenee hitaammin, jolloin vastaavasti summa, josta korot lasketaan, lyhenee hitaammin.

Tämä on merkittävä huomio, sillä tavallisesti lainasta lyhennettävään summaan lisätään myös kuukausittaiset korot. Tällöin, etenkin lainan takaisinmaksun alussa, suurin osa kuukausittain lyhennettävästä summasta menee korkojen maksamiseen eikä itse lainan lyhentämiseen.

Harkitse pienempää lainaa

Tällöin paras keino pitää yllä hyvää taloutta ja säästää rahaa on pysytellä yksittäisissä, pienemmissä lainoissa. Suosittelemme kirjaamaan kaikki sinulla olevat lainasi ylös, ja merkitsemään jokaisesta eräpäivän ylös. Mikäli mahdollista, seuraa samalla myös lainasummia sitä mukaan, kun maksat lainaa ja velka pienenee.

Näin pysyt hyvin kartalla taloudestasi, ja sinun on mahdollista hakea tarpeen vaatiessa myös uutta lainaa. Me Bue Financella tarjoamme lainaa aina 100 eurosta 2000 euroon asti – pienemmillä summilla ja hyvällä kirjanpidolla ja omasta taloudestasi huolehtimalla säästät selvää rahaa! Vertaile 100–700 euron pikavippiä sekä jopa 5000 euron joustoluottoa, ja hae lainaa saman tien.