Blue Finance – yritysrahoitus

Arkilaina | Blue Finance

150 euron gourmet joulumenu

Joulu on jo ovella. Siispä laadimme sinulle joulumenun, josta sinun – eikä lompakkosi– tarvitse stressata.

Joulupöydän budjettisi neljälle hengelle on 150 €

Jouluna pitää hemmotella itseään ja läheisiään. Tällä budjetilla rakennat ruhtinaallisen joulumenun, jonka maut hurmaavat ensi vuonnakin! Itse tekemällä saat parempaa, mutta voit turvautua myös valmisruokiin ja tuunata niihin ripauksen luksusta.

Satasen luksusjoulumenu rakentuu näin:

Sitruunainen graavilohi
Punajuuri-vuohenjuustosalaatti paahdetuilla pinjansiemenillä
Smetanasilakat
Graavisiika

Perinteinen porkkanalaatikko
Valkosipuli-perunalaatikko
Juustoinen lantturuukku

Kinkkua wasabi-pankokuorrutuksella

Piparkakku-glögijuustokakku
Rocky Road

Timjamia
Rosmariinia

Kaupasta tarvitset:

– 300g lohifileetä
– 1 sitruuna
– Neljä punajuurta
– Tuoretta tilliä
– 1 pkt vuohenjuustoa
– 1 pss pinjansiemeniä
– 200g silakkafileitä
– 1 prk smetanaa
– 1 plo väkiviinaetikkaa
– 1 pss ruisnappeja
– 1 pss sahramia
– 1 appelsiini
– 1 prk sinappia
– 1 kg porkkanoita
– 1 kg puuroriisiä
– 1 kg jauhoisia perunoita
– 500 g lanttuja
– 1 pss juustoraastetta
– 1 pss sinihomejuustomurua
– 1 pieni kinkku (max. 1,5kg)
– 1 prk omenasosetta
– 1 ptk wasabia
– 1 pss pankojauhoja
– 1 pss korppujauhoja
– 4 dl Kermaa
– 1 pkt Piparkakkuja
– 1 pkt voita (250 g)
– 300g maustamatonta tuorejuustoa
– 200g valkosuklaata
– 1 dl tomusokeria
– 4 kpl liivatelehteä
– 1 l täysmaitoa
– 1 plo glögitiivistettä
– Muskottipähkinää
– Inkivääriä
– Piparkakkumaustetta
– Timjamia
– Rosmariinia
– 200g tummaa suklaata
– 50 g vaahtokarkkeja
– 1 dl pähkinöitä
– 1 dl riisimuroja
– 0,5 dl rusinoita
 

Ohjeet

  1. Huuhdo lohi vedellä. Poista tarvittaessa ruodot ja evät.
  2. Sekoita suola ja sokeri. Ripottele seos kalan pinnalle. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori kalan päälle.
  3. Kääri leivinpaperiin ja laita vielä muovipussiin. Asettele kevyt paino kalan päälle. Anna graavautua jääkaapissa pari vuorokautta.
  4. Pyyhi kalan pinta. Leikkaa ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi. Koristele tuoreella tillillä. Purista halutessasi sitruunan mehu kalan päälle ennen tarjoilua.

Sitruunainen graavilohi

300 g lohifileetä
1 rkl karkeaa merisuolaa
1/2 tl sokeria
1 sitruuna
(Tuoretta tilliä)

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti paahdetuilla pinjansiemenillä

4 punajuurta
1 pkt vuohenjuustoa (200g)
Oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria
1 pss pinjansiemeniä (180g)
(Tuoreita yrttejä)

Ohjeet

  1. Kuori punajuuret, keitä kypsiksi ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa punajuuret kuutioiksi ja mausta ne öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda pinjansiemeniä miedolla lämmöllä pannulla, kunnes niiden pinta hieman ruskistuu.
  4. Leikkaa vuohenjuustosta paksuhkoja ja paista niitä molemmin puolin kuumalla pannulla niin, että juuston pinta muuttuu rapeaksi.
  5. Asettele punajuurikuutiot tarjolle, lisää kuuma vuohenjuusto ja ripottele vielä päälle paahdettuja pinjansiemeniä.
  6. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Ohjeet

  1. Poista silakkafileistä nahka tai leikkaa nahalliset fileet pitkittäin kahteen osaan.
  2. Kypsytä silakkafileitä etikkaliemessä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  3. Valmista sillä välin valitsemasi kastike. Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Valuta fileet huolellisesti siivilässä ja yhdistä sitten silakkafileet ja kastike. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Nauti ruisnappien päällä.       

Smetanasilakat

200g silakkafileitä
 Etikkaliemi
1,5 dl vettä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1/4 dl sokeria
0,5 rkl suolaa
Rosepippuria
 Kastike
1 prk smetanaa
0,5 dl tuoretta tilliä
1 rkl sinappia
1 valkosipulin kynsi 

Graavisiika

300g siikafileetä
1,5 rkl merisuolaa
1,5 tl sokeria
3/4 rosépippuria
valkopippuria
tilliä

Ohjeet

  1. Nypi siikafileistä ruodot pois.
  2. Ripottele suola, sokeri ja pippurit fileille.
  3. Laita tillinoksia päällimmäiseksi. Tee fileistä tiukka paketti leivinpaperin ja kelmun avulla ja anna kalan maustua kylmässä 1 – 2 vuorokautta.
  4. Pyyhi fileestä mausteet talouspaperilla ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi tarjoiluvadille.
  5. Koristele rosépippurila ja tilillä.

Ohjeet

  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Survo sitten soseeksi. Kuori ja pilko valkosipulit.
  2. Sulata pannulla voi ja lisää valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota hellästi ja ota pannu sitten pois liedeltä. Laita kaikki ainekset kulhoon mukaan lukien sulatettu voi, valkosipulit ja hienonnettu rosmariini. Vatkaa ainekset sekaisin sähkövatkaimella. Voitele uunivuoka voilla ja kaada seos vuokaan.
  4. Paista perunalaatikko uunissa keskitasolla 160-asteessa noin 1 h 20 min. Nosta lopuksi lämpötilaa 220-asteeseen ja paista vielä 5 minuuttia.

Valkosipuli-perunalaatikko

6 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 kg jauhoisia perunoita
0,5 l täysmaitoa
3 rkl siirappia
2 oksaa tuoretta rosmariinia
2 tl suolaa
1/2 tl muskottipähkinää

Porkkanalaatikko

3 dl puuroriisiä
5 dl vettä
2 l täysmaitoa
1 kg porkkanoita
4 kananmunaa
3 tl suolaa
½ dl siirappia
valkopippuria
muskottipähkinää

Ohjeet

  1. Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Anna kiehua kunnes vesi on melkein kokonaan imeytynyt.
  2. Lisää maito ja anna hautua, kunnes riisipuuro on valmista. Keitä porkkanat kypsiksi ja soseuta ne.
  3. Sekoita puuron joukkoon porkkanasose, munat ja mausteet. Tarkista maku.
  4. Kaada seos kahden litran vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
  5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohjeet

  1. Kuori lantut ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna sinihomejuusto tai käytä valmiiksi murennettua sinihomejuustoa.
  3. Lado lantut voideltuun korkeaan (noin 10 cm) kannelliseen uunivuokaan kerroksittain juustoraasteen, murennetun sinihomejuuston ja mausteiden kanssa.
  4. Juustoja tulee kolmeen kerrokseen ja lanttuja neljään. Ruukun pohjimmaisena ja päällimäisenä on siis lanttukerros.
  5. Kaada vuokaan ruokakerma.
  6. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla kannen alla noin tunti.
  7. Ota kansi pois päältä ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  8. Kypsennä edelleen noin tunti ilman kantta.
  9. Anna vetäytyä hetken aikaa kannen alla ennen tarjoilua.

Juustoinen lantturuukku

0,5 lanttuja
1 dl juustoraastetta (esim. mozzarella)
60g sinihomejuustoa
suolaa
mustapippuria
timjamia
rosmariinia
2 dl kermaa

Kinkku wasabi-pankokuorrutuk-sella

1 pieni kinkku (max. 1,5kg)
1 dl omenasosetta
1/2 tuubia (reilu rkl) wasabitahnaa
0,5 tl suolaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria
Pinnalle: n.1 dl pankojauhoja tai murskattuja maissihiutaleita

Ohjeet

  1. Kypsennä kinkku pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Mausta omenasose wasabilla, suolalla ja pippurilla. Wasabia saa olla reilusti.
  3. Nosta kinkku matalareunaiseen vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille.
  4. Levitä omenaseos kinkulle ja ripottele pankojauhoja päälle. Jauhot saa reunoille parhaiten ihan kädellä painellen.
  5. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla, kunnes kuorrutus alkaa saada väriä.
  6. Nosta tarjolle ja leikkaa viipaleiksi.

Ohjeet

  1. Koristeluun valkosuklaata
  2. Jauha piparit hienoksi esim. murskaamalla ne puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen. Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä piparkakkupohja jääkaappiin odottamaan. Valmista valkosuklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se vesihauteessa. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaa. Mausta seos sokerilla.
  3. Liota mousseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se muihin mousseaineksiin ohuena nauhana. Levitä ja tasoita mousse piparkakkupohjalle.
  4. Nosta juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.
  5. Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa 0,5 dl glögitiiviste-vesi-seosta kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi, ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen.
  6. Lisää liivateseokseen loput 2 ½ dl glögitiiviste-vesi-seosta. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle. Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi tai yön yli. Säilytä glögijuustokakku ennen ja jälkeen tarjoilun jääkaapissa.
  7. Koristele glögijuustokakku rouhitulla valkosuklaalla.

Piparkakku-glögijuustokakku

Glögijuustokakun piparkakkupohja
200 g piparkakkuja
100 g voita

Valkosuklaamousse
2 dl kuohukermaa
300 g tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
150 g valkosuklaata
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Glögikiille
3 kpl liivatelehteä
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä

Rocky Road

200 g tummaa suklaata
20 g voita
50 g vaahtokarkkeja
1 dl pähkinöitä
1 dl riisimuroja
0,5 dl rusinoita

Ohjeet

  1. Paloittele suklaa. Sulata se yhdessä voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai vaihtoehtoisesti mikroaaltouunissa. Älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä.
  2. Paloittele vaahtokarkit saksilla ja rouhi pähkinät. Jätä vaahtokarkkeja ja pähkinöitä hieman koristeeksi. Sekoita loput vaahtokarkit, pähkinät, riisimurot ja rusinat hieman jäähtyneen suklaan joukkoon.
  3. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun kapeaan, suorakaiteenmuotoiseen vuokaan ja ripottele päälle vaahtokarkkeja ja pähkinöitä. Painele koristeet kiinni suklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa rocky road -levy pieniksi neliöiksi.

ARKILAINA

LAINAA JOULUOSTOKSIA VARTEN

KATSO HINTA!

Lainan korko 5,38 €
Tilinhoitomaksu 5,00 €
YHTEENSÄ 110,38 €
HAE LAINAA
Vuosikorko 19,90 %
Todellinen vuosikorko 47,77 %

Lainan takaisimaksuaika on enintään 4kk
Lainan korko 10,60 €
Tilinhoitomaksu 5,00 €
YHTEENSÄ 215,60 €
HAE LAINAA
Vuosikorko 19,90 %
Todellinen vuosikorko 34,48 %

Lainan takaisimaksuaika on enintään 4kk
Lainan korko 15,82 €
Tilinhoitomaksu 5,00 €
YHTEENSÄ 320,82 €
HAE LAINAA
Vuosikorko 19,90 %
Todellinen vuosikorko 30,27 %

Lainan takaisimaksuaika on enintään 4kk
Lainan korko 21,01 €
Tilinhoitomaksu 5,00 €
YHTEENSÄ 426,01 €
HAE LAINAA
Vuosikorko 19,90 %
Todellinen vuosikorko 28,20 %

Lainan takaisimaksuaika on enintään 4kk
Lainan korko 26,27 €
Tilinhoitomaksu 6,00 €
YHTEENSÄ 532,27 €
HAE LAINAA
Vuosikorko 19,90 %
Todellinen vuosikorko 27,96 %

Lainan takaisimaksuaika on enintään 4kk
bluefinance-joulu

Arkilainan myöntämisen ehdot

Blue Finance on vastuullinen luotonmyöntäjä, ja meille on tärkeää, että taloutesi säilyy tasapainossa jatkossakin. Kun saamme lainahakemuksesi, teemme luottopäätöksen, jonka pohjalta myönnetty summa maksetaan tilillesi.

Voit saada Arkilainaa, jos

    sinulla ei ole maksuhäiriöitä
    olet vähintään 18-vuotias
    sinulla on säännölliset tulot
    vakituinen osoitteesi on
   
Suomessa

Näin haet lainaa

Valitse summa
Täytä hakemus
tunnistaudu
Lainapäätös
asiakasta
suomalainen
vuodesta

Yritys

Blue Finance Suomi Oy
Linnankatu 18, 20100 Turku

info@bluefinance.fi

Y-tunnus: 3105036-9

Huom! Osoitteessa ei ole asiakaspalvelupistettä.

Blue Finance on

   suomalainen
   rahoittanut arkea vuodesta 2011
    palvellut yli 200 000
   
asiakasta
    laajentanut toimintansa
   
 jo neljään maahan
    aina asiakaskokemus
   
edellä

Asiakaspalvelu

Ystävälliset asiakaspalvelijamme ovat täällä Sinua varten. Vastaamme puheluihin ja sähköposteihin arkisin klo 10–15.

060 0303 060

1,95€/min + pvm/mpm

Vieritä ylös