Blue Finance – yritysrahoitus

Arkilaina | Blue Finance

Uusi ilme kotiin

Kaksi budjettia – uusi ilme kotiin

Kaksi budjettia – uusi ilme kotiin

Monessa meistä asuu innokas sisustaja, joka aika ajoin nostaa päätään. Mitä enemmän vietämme kotona aikaa, sitä enemmän mielessä alkaa pyörimään kodin ilmeen päivittäminen. Viimeistään kevättä ja valoa kohti mentäessä on kiire päästä toteuttamaan mielessä hautuneita sisustusideoita. Ilmeen päivittämisellä on todellisuutta pahempi maine. Se ei ole projekti, joka pitää toteuttaa suurella budjetilla – sen voi tehdä myös pienellä budjetilla saaden kuitenkin aikaiseksi uskomattoman muutoksen.

Ennen kuin käärit hihat ja teet hankintoja, määrittele itsellesi budjetti. Kirjoitimme kaksi vaihtoehtoa noin sadan euron ja noin tuhannen euron budjeteille.

Alle sadan euron budjetilla pienillä muutoksilla on iso merkitys

Jo pienillä muutoksilla on iso merkitys: pelkästään huonekalujen paikkaa vaihtamalla huoneen ilme muuttuu. Jos kuitenkin kaipaat näkyvämpää muutosta, nopeimmin ja edullisimmin uuden ilmeen kotiin saa päivittämällä kodintekstiilit, kuten ikkunaverhot ja sisustustyynyjen päälliset, uusiin. Mikäli kuitenkin haaveilet hiukan isommasta muutoksesta, vaihtoehtoja sen toteuttamiseen on useita. Suunnittelu uuden ilmeen toteuttamiseksi kannattaa aloittaa määrittämällä budjetti, joka on käytettävissä muutoksen toteuttamiseen. Oli muutosbudjettisi pieni tai suuri, se kannattaa käyttää järkevästi ja tehdä sellaisia valintoja, jotka ovat pitkäikäisiä.

Katse kannattaa suunnata kohti kirpputoreja, joista voit tehdä mielettömiä löytöjä. Älä unohda myöskään sukulaisten ullakoita ja varastoja, jotka kätkevät usein sisälleen aarteita, joita kukaan ei ole vuosiin kaivannut. Kannattaa myös tutustustua kierrätyskeskusten, Facebook-kirpputorien sekä annetaan ilmaiseksi -ryhmien tarjontaan. Aina ei kannata ostaa uutta, sillä hyväkuntoisiakin huonekaluja voi löytää edellä mainituista paikoista.

Kodin ilmettä voi piristää myös viherkasveilla. Oletko huomannut, että marketeista sellaisen saa muutamalla eurolla?

Jos keittiösi kaipaa muutosta, saat sen aikaan jo vetimien vaihtamisella uusiin. Mikäli keittiön kaakeleiden väri ärsyttää sinua, pääset halvemmalla maalaamalla kaakelit kaakelimaalilla kuin kaakelien vaihtamisella.

Pieni muutosbudjetti kannattaa sijoittaa esimerkiksi viherkasveihin, sisustustyynyihin sekä kehyksiin ja kehyksiin sopiviin julisteisiin. Tällöin seuraavan sisustuskärpäsen iskiessä muutoksen aikaansaamiseen riittää, että vaihdat olemassa oleviin kehyksiin uudet julisteet ja sohvatyynyihin uudet tyynynpäälliset sekä kenties pyöräytät olohuoneen järjestyksen uusiksi.

Pieni budjetti, mutta näkyvämpi muutos alle tuhannella eurolla

Kaikkea ei tarvitse myllätä mullin mallin, ja silti kotisi on kuin remontin jäljiltä! Enää ei ole kyse vain pienestä freesauksesta.

Noin tuhannen euron budjetilla pääset maalaamaan jo pintoja ja päivittämään keittiön vetimien lisäksi kaapin ovet. Alle tuhannen euron budjettiin mahtuvat myös uudet tekstiilit sekä kaikki pienen budjetin vinkkimme viherkasveista tekstiilien hankkimiseen. Tällä budjetilla saat halutessasi jo uusia huonekalujakin. Pysy kuitenkin tarkkana!

Jos mietit uuden sohvan hankintaa, mieti saisiko nykyiseen sohvaasi uudet päälliset? Mieti vaihtoehtona myös sitä, riittäisikö muutoksen aikaansaamiseen kuitenkin uuden sohvapöydän ostaminen.

Sohvapöytä on usein edullisempi hankinta kuin uusi sohva. Jos korvaat vanhoja huonekaluja uusilla, kokeile myydä vanhat huonekalusi ensin pois. Näin voit saada lisäbudjettia kodin ilmeen päivitykseen. Investoimalla loppuosan budjetistasi uuteen mattoon, katto- tai pöytävalaisimeen sekä koriste-esineisiin, kuten maljakkoon ja kuivakukkiin, saat kotiisi kaivattua muutosta.

Ja yksi hyvä vinkki molempiin budjeteihin on kodin tavarapaljouden selättäminen. Laittamalla kaikki turha kiertoon – ja vaikka tienaamalla myymällä ylimääräiset tavarat kirpputorilla muille kodin ilmettä päivittäville!

Joskus elämä kuitenkin yllättää, eikä suunnittelemallakaan voi varautua kaikkeen. Me Blue Financella myönnämme lainaa suomalaiseen tarpeeseen – arkeen ja huveihin. Mihin ikinä rahoitusta tarvitsetkin, Blue Finance rientää avuksesi. 

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Pienen budjetin joulu Joulu kolkuttaa jo ovella. Vuoden tärkeintä juhlaa on ihana odottaa – joulutunnelma lisääntyy, kun pääsee avaamaan joulukalenteria, koristelemaan kotiaan

Kasvata puskuria ja suojaa itsesi taloudellisilta kolhuilta Elätkö ”se mikä tulee se myös menee” -asenteella? Törsäilet siis ilman sen kummempia murheita siitä,

Kuluta vähemmän – säästät myös luontoa Päivittäin saamme lukea uutisia siitä, kuinka ilmastonmuutos etenee, luonnonkatastrofit lisääntyvät ja eläinlajit kuolevat sukupuuttoon. Silti elämme

Scroll to Top