Blue Finance – yritysrahoitus

Arkilaina | Blue Finance

Uusi ilme kotiin

Kaksi budjettia – uusi ilme kotiin

Kaksi budjettia – uusi ilme kotiin

Uusi ilme kotiin

Monessa meistä asuu innokas sisustaja, joka aika ajoin nostaa päätään. Mitä enemmän vietämme kotona aikaa, sitä enemmän mielessä alkaa pyörimään kodin ilmeen päivittäminen. Viimeistään kevättä ja valoa kohti mentäessä on kiire päästä toteuttamaan mielessä hautuneita sisustusideoita. Ilmeen päivittämisellä on todellisuutta pahempi maine. Se ei ole projekti, joka pitää toteuttaa suurella budjetilla – sen voi tehdä myös pienellä budjetilla saaden kuitenkin aikaiseksi uskomattoman muutoksen.

Ennen kuin käärit hihat ja teet hankintoja, määrittele itsellesi budjetti. Kirjoitimme kaksi vaihtoehtoa noin sadan euron ja noin tuhannen euron budjeteille.

Alle sadan euron budjetilla pienillä muutoksilla on iso merkitys

Jo pienillä muutoksilla on iso merkitys: pelkästään huonekalujen paikkaa vaihtamalla huoneen ilme muuttuu. Jos kuitenkin kaipaat näkyvämpää muutosta, nopeimmin ja edullisimmin uuden ilmeen kotiin saa päivittämällä kodintekstiilit, kuten ikkunaverhot ja sisustustyynyjen päälliset, uusiin. Mikäli kuitenkin haaveilet hiukan isommasta muutoksesta, vaihtoehtoja sen toteuttamiseen on useita. Suunnittelu uuden ilmeen toteuttamiseksi kannattaa aloittaa määrittämällä budjetti, joka on käytettävissä muutoksen toteuttamiseen. Oli muutosbudjettisi pieni tai suuri, se kannattaa käyttää järkevästi ja tehdä sellaisia valintoja, jotka ovat pitkäikäisiä.

Katse kannattaa suunnata kohti kirpputoreja, joista voit tehdä mielettömiä löytöjä. Älä unohda myöskään sukulaisten ullakoita ja varastoja, jotka kätkevät usein sisälleen aarteita, joita kukaan ei ole vuosiin kaivannut. Kannattaa myös tutustustua kierrätyskeskusten, Facebook-kirpputorien sekä annetaan ilmaiseksi -ryhmien tarjontaan. Aina ei kannata ostaa uutta, sillä hyväkuntoisiakin huonekaluja voi löytää edellä mainituista paikoista.

Kodin ilmettä voi piristää myös viherkasveilla. Oletko huomannut, että marketeista sellaisen saa muutamalla eurolla?

Jos keittiösi kaipaa muutosta, saat sen aikaan jo vetimien vaihtamisella uusiin. Mikäli keittiön kaakeleiden väri ärsyttää sinua, pääset halvemmalla maalaamalla kaakelit kaakelimaalilla kuin kaakelien vaihtamisella.

Pieni muutosbudjetti kannattaa sijoittaa esimerkiksi viherkasveihin, sisustustyynyihin sekä kehyksiin ja kehyksiin sopiviin julisteisiin. Tällöin seuraavan sisustuskärpäsen iskiessä muutoksen aikaansaamiseen riittää, että vaihdat olemassa oleviin kehyksiin uudet julisteet ja sohvatyynyihin uudet tyynynpäälliset sekä kenties pyöräytät olohuoneen järjestyksen uusiksi.

Pieni budjetti, mutta näkyvämpi muutos alle tuhannella eurolla

Kaikkea ei tarvitse myllätä mullin mallin, ja silti kotisi on kuin remontin jäljiltä! Enää ei ole kyse vain pienestä freesauksesta.

Noin tuhannen euron budjetilla pääset maalaamaan jo pintoja ja päivittämään keittiön vetimien lisäksi kaapin ovet. Alle tuhannen euron budjettiin mahtuvat myös uudet tekstiilit sekä kaikki pienen budjetin vinkkimme viherkasveista tekstiilien hankkimiseen. Tällä budjetilla saat halutessasi jo uusia huonekalujakin. Pysy kuitenkin tarkkana!

Jos mietit uuden sohvan hankintaa, mieti saisiko nykyiseen sohvaasi uudet päälliset? Mieti vaihtoehtona myös sitä, riittäisikö muutoksen aikaansaamiseen kuitenkin uuden sohvapöydän ostaminen.

Sohvapöytä on usein edullisempi hankinta kuin uusi sohva. Jos korvaat vanhoja huonekaluja uusilla, kokeile myydä vanhat huonekalusi ensin pois. Näin voit saada lisäbudjettia kodin ilmeen päivitykseen. Investoimalla loppuosan budjetistasi uuteen mattoon, katto- tai pöytävalaisimeen sekä koriste-esineisiin, kuten maljakkoon ja kuivakukkiin, saat kotiisi kaivattua muutosta.

Ja yksi hyvä vinkki molempiin budjeteihin on kodin tavarapaljouden selättäminen. Laittamalla kaikki turha kiertoon – ja vaikka tienaamalla myymällä ylimääräiset tavarat kirpputorilla muille kodin ilmettä päivittäville!

Joskus elämä kuitenkin yllättää, eikä suunnittelemallakaan voi varautua kaikkeen. Me Blue Financella myönnämme lainaa suomalaiseen tarpeeseen – arkeen ja huveihin. Mihin ikinä rahoitusta tarvitsetkin, Blue Finance rientää avuksesi. 

Share on facebook
Share on pinterest

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Blue Finance - Arkilaina - lainaa ilman vakuuksia - pikavippi - joustoluotto - lainaa heti - laina nopeasti
Blue Finance
Blue Finance

Lainaaminen opitaan jo hiekkalaatikolla

Mikä oli ensimmäinen kerta, kun lainasit jotain? Useimmat meistä ovat todennäköisesti aloittaneet lainaamisen jo taaperoiässä hiekkalaatikolla. Vieressä leikkivän kaverin hiekkakakut näyttivät hienommilta, joten saatoit pyytää hetkeksi lainaan hänen lapionsa. Todennäköisesti hän myös halusi kokeilla sinun lapiotasi. Leikin jälkeen palautitte lapiot toisillenne leveän hymyn kera – tai lyhyen raivokohtauksen saattelemina.  Lainaamisen harjoittelu alkaa siis jo leikki-iässä.

Lue lisää »
Blue Finance
Blue Finance
Blue Finance

Tuhlailijasta nuukailijaksi – kuinka onnistun nipistämään menoissa?

Jos olet tottunut elämään kädestä suuhun – eli niin, että kaikki, mikä tulee, myös menee – voi tuntua vaikealta karsia yhtäkään menoa. Omista kuluistaan nipistäminen on kuitenkin lähes aina mahdollista. Taloudellisen mielenrauhan löytäminen ei välttämättä nimittäin aina vaadi uusia tuloja, vaan pienempiä menoja. Tässä blogissa jaamme kolme vinkkiä siihen, kuinka voit tehdä täyskäännöksen ja kehittyä

Lue lisää »
Blue Finance
Blue Finance
Blue Finance

Miksi sinun kannattaa jakaa tilitietosi lainahakemuksen täytön yhteydessä?

Monia asiakkaitamme askarruttaa se, miksi lainahakemuksen yhteydessä pyydetään jakamaan käyttötilin tiedot. Moni miettii, mitä me tiedolla teemme, ja voiko tiedon jakaminen todella olla turvallista. Ja miten luvan antaminen on vain ja ainoastaan sinun etusi? PSD2 mahdollistaa tilitietojen jakamisen Lainahakemuksen yhteydessä pyydämme jokaiselta asiakkaaltamme valtuutuksen tilitietojen jakamiseen. Tämän mahdollistaa PSD2, joka viittaa sanoihin Payment Services Directive

Lue lisää »
Vieritä ylös