Blue Finance – yritysrahoitus

Arkilaina | Blue Finance

Blue Finance

Kiva kesäloma kevyin kustannuksin – 10 vinkkiä kesäloman viettoon

Kiva kesäloma kevyin kustannuksin – 10 vinkkiä kesäloman viettoon

Kesäloma on iloinen asia, mutta se aiheuttaa myös paineita. Lomalla tekee mieli irrottautua arjesta ja palkita itsensä vuoden aikana tehdystä kovasta työstä. Aina kesälomalla ei kuitenkaan tarvitse törsätä koko talven säästöjä, sillä unohtumattomia kesälomakokemuksia syntyy myös täysin ilmaiseksi tai pikkurahalla.

Tässä blogissa jaamme 10 vinkkiä kesäloman viettoon kevyin kustannuksin niin, että saat pidettyä taloutesi tasapainossa myös silloin, kun on aika palata taas sorvin ääreen.

1. Retkeily

Pakkaa kylmälaukkuun herkullisia voileipiä, mansikoita ja raikasta juotavaa, ota pyörä alle ja suuntaa lähirannalle tai puistoon retkelle. Retkeily on siitä hauskaa puuhaa, että voit tehdä uuden retken joka päivä. Matkalla voit kenties pysähtyä syöttämään lampaita tai poiketa taidenäyttelyssä.

Blue Finance

2. Onkiminen

Onkiminen ja pilkkiminen ovat yleiskalastusoikeuksia, joiden harjoittamiseen kalastuslaissa säädetyllä tavalla ei tarvitse lupaa. Voit siis aivan hyvällä omallatunnolla lampsia läheisen vesistön äärelle, pistää madon koukkuun ja aloittaa onkimisen. Jätä puhelin laukkuun ja nauti ainaisen ruuduntuijottelun sijaan horisontin katselusta. Onkiminen rentouttaa, vaikka saalista ei juuri tulisikaan.

3. Telttailu

Telttailusta helppoa tekee se tosiasia, että se on jännittävää, vaikka teltan pystyttäisi omalle pihalle! Suomessa voi kuitenkin jokamiehenoikeuksilla telttailla tai nukkua riippumatossa melkein missä vain. Erityisen miellyttävää telttailu on kuumina kesäöinä, kun vaihtoehtona on lakanoissa hikoilu. Aamulla heräät herätyskellon sijaan lintujen lauluun ja raikas ulkoilma on puhdistanut mielen stressistä.

4. Ilmaistapahtumat

Lähes joka kaupungissa järjestetään kesäaikaan täysin ilmaisia tapahtumia. Esimerkiksi konsertit, taidenäyttelyt, markkinat ja tanssiaiset ovat erinomainen tapa viettää aikaa kesälomalla. Pandemia-ajan kotona vietetyn ajan jälkeen muiden ihmisten parissa viihtyy aivan eri tavalla.

5. Mökkeily

Jos sinulla ei ole omaa mökkiä, jollakin tuttavalla tai sukulaisellasi aivan varmasti on. Tiedustele, pääsisitkö nauttimaan mökkeilystä pariksi päiväksi esimerkiksi tekemääsi työtä vastaan. Mökillä riittää puutarhahommia ja polttopuiden pilkkomista aivan varmasti ja mökin omistaja on taatusti iloinen saamastaan ilmaisesta avusta.

6. Lettukestit

Letut hillolla ja kermavaahdolla kuuluvat kesään. Järjestä lettukestit, niin letuista tulee ihana kesäpäivän ohjelmanumero. Voit pyytää vieraita tuomaan esimerkiksi juomat mukanaan, ja näin tasata kustannuksia.

7. Pihakirppiksen järjestäminen

Kotiin kertyy aina ylimääräistä tavaraa, ja kesälomalla on aikaa käydä kaapit läpi. Pihakirppis on täydellinen tapa päästä ylimääräisestä tavarasta eroon ja saada samalla lisätuloja. Kutsu naapurit mukaan ja leivo pullaa, niin kirppiksestä tulee vieläkin houkuttelevampi.

8. Risteily

Risteilylahjakortteja on usein jaossa ihan ilmaiseksi tai pikkurahalla. Voit siis käydä viettämässä päivän Tukholmassa tai Tallinnassa ilman sen suurempia säästöjä. Myös 24 tunnin risteily meri-ilmassa ja risteilytunnelmasta nauttiminen tekee hyvää lomamielelle.

9. Yökyläily

Milloin oletkaan viimeksi käynyt tapaamassa vieraalle paikkakunnalle muuttanutta sukulaista tai ystävää? Lomalla tulee aivan liian harvoin sovittua tapaamisia lähimmäisten kanssa, vaikka se oikeastaan onkin elämässä tärkeintä. Jotta vieraanvaraisuus ei kävisi liian raskaaksi, otathan mukaan omat lakanat. Myös kahvipaketti ja kaupassa käyminen on kiva ele.

10. Saunominen

Jos kodistasi tai taloyhtiöstäsi ei löydy saunaa, kannattaa kesällä ottaa ilo irti ja suunnata saunomaan kaupungin tarjoamille edullisille sauna- ja uimapaikoille. Mikään ei ole rentouttavampaa kuin järveen tai mereen kuumasta saunasta hyppääminen ja jääkylmän oluen siemailu saunan jälkeen.

Näiden vinkkien lisäksi on olemassa tuhat muutakin asiaa, jotka voit toteuttaa pikkurahalla tai aivan ilmaiseksi. Rentouttavan kesämielen saavuttaminen on helpompaa kuin uskotkaan.

Jos kuitenkin tarvitset vakuudetonta ja turvallista lainaa, suomalaiselta suomalaiselle, tutustu Blue Financen Arkilainaan

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Pienen budjetin joulu Joulu kolkuttaa jo ovella. Vuoden tärkeintä juhlaa on ihana odottaa – joulutunnelma lisääntyy, kun pääsee avaamaan joulukalenteria, koristelemaan kotiaan

Kasvata puskuria ja suojaa itsesi taloudellisilta kolhuilta Elätkö ”se mikä tulee se myös menee” -asenteella? Törsäilet siis ilman sen kummempia murheita siitä,

Kuluta vähemmän – säästät myös luontoa Päivittäin saamme lukea uutisia siitä, kuinka ilmastonmuutos etenee, luonnonkatastrofit lisääntyvät ja eläinlajit kuolevat sukupuuttoon. Silti elämme

Scroll to Top