Arkilaina | Blue Finance

Lainaa fiksusti

Lainaa fiksusti – ja muista palauttaa lainaamasi asiat

Lainaa fiksusti – ja muista palauttaa lainaamasi asiat

Lainaa fiksusti

Mitä sinulle tulee mieleen, kun puhutaan lainasta tai lainaamisesta? Ajatteletko automaattisesti rahalainaa tai luottoa – vai niitä puutarhasaksia, joita naapurisi ei vieläkään ole palauttanut? Ystävältä voi olla vaikea pyytää hänelle lainaamaasi asiaa takaisin, mutta kirjastosta lainaamiesi kirjojen tai elokuvien eräpäivän saapuessa saat jo seuraavasta päivästä sakkoa kirjojen jäätyä palauttamatta.

Lainaaminen on myös varsin viisasta. Jos porakonetta tarvitsee vain kerran, on sitä fiksumpi pyytää lainaksi joltain toiselta kuin ostaa kallis laite uutena. Kulutusta kannattaa muutenkin vähentää, asioita voi ostaa kierrätettynä ja tosiaan – lainata.

Milloin olet viimeksi pohtinut omia kulutustottumuksiasi? Ostatko mieluummin uutta vai käytettyä? Esimerkiksi lapset kasvavat niin nopeasti, että kaikkien vaatteiden uutena hankkiminen voi olla jopa hölmöä. Persoonallinen tv-taso löytyy useammin nettikirpputorilta kuin kalustejätin valikoimasta. Toki on myös tilanteita, joissa uuden ostaminen on välttämättömyys. Seuraavalla kerralla käytä kuitenkin hetki sen miettimiseen, onko uudelle esineelle vaihtoehto.

Luottamuksen rakentaminen helpottaa lainaamista

Lainaamiseen voi liittyä tietynlaista epämukavuutta ja ennakkoluuloja. Ihmisillä voi olla hyvin erilaisia kokemuksia lainaamisesta. Jollakin kokemukset voivat olla vain hyviä. Jotkut ovat luonteeltaan avuliaampia kuin toiset. Toisille omansa lainaaminen voi kuitenkin tuottaa vähemmän positiivisia väristyksiä.

Lainata voi kuitenkin myös fiksusti. Asioiden ja esineiden kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että sovit jo lainatessa selkeän palautuspäivän. Näin lainaaja voi luottaa siihen, että hän saa tavaransa takaisin.

Kuopuksen kastejuhlaa vietetään tulevana lauantaina. Tuletteko maanantaina käymään, niin saat samalla kastemekon heti puhdistettuna takaisin? Veljelläni olisi aikaa tulla asentamaan olohuoneen hyllyt tiistaina. Voisin palauttaa porakoneen keskiviikkona matkalla töistä kotiin. Minulla on tentti viikon kuluttua perjantaina. Palautan tenttikirjan sinulle takaisin heti maanantaina.

Hyviin tapoihin kuuluu usein korvata toisen luottamus ja laina pienellä muistamisella. Se voi olla klassisesti kahvipaketti, suklaalevy tai jokin lainaan liittyvä hauska ajatus. Jos joudut lainaamaan naapurilta kerran saunapuita, palauta sama määrä puita myöhemmin tulitikkujen kera. Saat varmasti itsekin hyvän mielen, kun näet toisen reaktion.

Blue Finance -luotto säästää ihmissuhteita

Rahasta puhuttaessa lainaamiseen liittyy usein pientä kireyttä, kun rahaa lainataan esimerkiksi ystävältä tai sukulaiselta. Laina-ajasta voidaan sopia, mutta sitä on helppo saada pidennettyä, kun toinen ei kehtaa vaatia omiaan takaisin. Pahimmillaan yksityiseltä henkilöltä lainattu raha voi sotkea kokonaisen ihmissuhteen.

Säännöt ovat toisenlaiset, kun luottoa pyydetään oikealta lainataholta, kuten Blue Financelta. Asiakas saa jo luottoa hakiessaan tiedon maksusuunnitelmasta, erien suuruudesta ja koroista. Näin hän voi suunnitella taloutensa tulevina kuukausina siten, että laina tulee maksettua ajallaan ilman suurempia sanktioita. Samalla kiperä taloudellinen tilanne, joka ilmaantuu usein yllättävästä menosta, saadaan sekin hoidettua moitteettomasti.

Voit itse pohtia, onko rahan lainaaminen perheenjäseneltä tai ystävältä uhka vai mahdollisuus? Meille Blue Finance -tiimissä vastaus on varsin helppo: on turha ottaa turhia riskejä edes perhepiirissä.

Blue Finance -luotto on nimeltään Arkilaina. Se on matalakorkoinen arjen apu yllättäviin tilanteisiin. Jos tiskikone hajoaa päästäen likavedet lattialle tai auto vaatii yllättäen huoltoa, Blue Finance on taloudellisena tukenasi. Meille yksikään yllättävä meno ei ole ongelma.

Joskus elämä yllättää, eikä suunnittelemallakaan voi varautua kaikkeen. Me Blue Financella myönnämme lainaa suomalaiseen tarpeeseen – arkeen ja huveihin. Mihin ikinä rahoitusta tarvitsetkin, Blue Finance rientää avuksesi.
Share on facebook
Share on pinterest

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Blue Finance
Blue Finance
Blue Finance

Tuhlailijasta nuukailijaksi – kuinka onnistun nipistämään menoissa?

Jos olet tottunut elämään kädestä suuhun – eli niin, että kaikki, mikä tulee, myös menee – voi tuntua vaikealta karsia yhtäkään menoa. Omista kuluistaan nipistäminen on kuitenkin lähes aina mahdollista. Taloudellisen mielenrauhan löytäminen ei välttämättä nimittäin aina vaadi uusia tuloja, vaan pienempiä menoja. Tässä blogissa jaamme kolme vinkkiä siihen, kuinka voit tehdä täyskäännöksen ja kehittyä

Lue lisää »
Blue Finance
Blue Finance
Blue Finance

Miksi sinun kannattaa jakaa tilitietosi lainahakemuksen täytön yhteydessä?

Monia asiakkaitamme askarruttaa se, miksi lainahakemuksen yhteydessä pyydetään jakamaan käyttötilin tiedot. Moni miettii, mitä me tiedolla teemme, ja voiko tiedon jakaminen todella olla turvallista. Ja miten luvan antaminen on vain ja ainoastaan sinun etusi? PSD2 mahdollistaa tilitietojen jakamisen Lainahakemuksen yhteydessä pyydämme jokaiselta asiakkaaltamme valtuutuksen tilitietojen jakamiseen. Tämän mahdollistaa PSD2, joka viittaa sanoihin Payment Services Directive

Lue lisää »
Blue Finance
Blue Finance
Blue Finance

Pihistänkö vai panostanko? Vinkkejä kuluttajan päivittäisiin pulmiin

Päivämme ovat täynnä päätöksiä, vaikka näennäisesti ei tapahtuisi juuri mitään. Suurin osa päätöksistä on pieniä, vaihdellen sukkien väristä illallisreseptiin. Osa päätöksistä heijastuu kuitenkin suoraan omaan talouteemme. Esimerkiksi ruokakaupassa asiointi on monille kulutuspäätösten moniottelu. Jotkut pitäytyvät ennalta hyviksi koetuissa vaihtoehdoissa ja etenevät ostoskärryineen kaupan käytäviä pitkin kuin juna. Toiset vertailevat vaihtoehtoja jokaisen hyllyn edessä. Tarjoushaukat liitävät

Lue lisää »
Vieritä ylös