Blue Finance – yritysrahoitus

Arkilaina | Blue Finance

Lainaa fiksusti

Lainaa fiksusti – ja muista palauttaa lainaamasi asiat

Lainaa fiksusti – ja muista palauttaa lainaamasi asiat

Lainaa fiksusti

Mitä sinulle tulee mieleen, kun puhutaan lainasta tai lainaamisesta? Ajatteletko automaattisesti rahalainaa tai luottoa – vai niitä puutarhasaksia, joita naapurisi ei vieläkään ole palauttanut? Ystävältä voi olla vaikea pyytää hänelle lainaamaasi asiaa takaisin, mutta kirjastosta lainaamiesi kirjojen tai elokuvien eräpäivän saapuessa saat jo seuraavasta päivästä sakkoa kirjojen jäätyä palauttamatta.

Lainaaminen on myös varsin viisasta. Jos porakonetta tarvitsee vain kerran, on sitä fiksumpi pyytää lainaksi joltain toiselta kuin ostaa kallis laite uutena. Kulutusta kannattaa muutenkin vähentää, asioita voi ostaa kierrätettynä ja tosiaan – lainata.

Milloin olet viimeksi pohtinut omia kulutustottumuksiasi? Ostatko mieluummin uutta vai käytettyä? Esimerkiksi lapset kasvavat niin nopeasti, että kaikkien vaatteiden uutena hankkiminen voi olla jopa hölmöä. Persoonallinen tv-taso löytyy useammin nettikirpputorilta kuin kalustejätin valikoimasta. Toki on myös tilanteita, joissa uuden ostaminen on välttämättömyys. Seuraavalla kerralla käytä kuitenkin hetki sen miettimiseen, onko uudelle esineelle vaihtoehto.

Luottamuksen rakentaminen helpottaa lainaamista

Lainaamiseen voi liittyä tietynlaista epämukavuutta ja ennakkoluuloja. Ihmisillä voi olla hyvin erilaisia kokemuksia lainaamisesta. Jollakin kokemukset voivat olla vain hyviä. Jotkut ovat luonteeltaan avuliaampia kuin toiset. Toisille omansa lainaaminen voi kuitenkin tuottaa vähemmän positiivisia väristyksiä.

Lainata voi kuitenkin myös fiksusti. Asioiden ja esineiden kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että sovit jo lainatessa selkeän palautuspäivän. Näin lainaaja voi luottaa siihen, että hän saa tavaransa takaisin.

Kuopuksen kastejuhlaa vietetään tulevana lauantaina. Tuletteko maanantaina käymään, niin saat samalla kastemekon heti puhdistettuna takaisin? Veljelläni olisi aikaa tulla asentamaan olohuoneen hyllyt tiistaina. Voisin palauttaa porakoneen keskiviikkona matkalla töistä kotiin. Minulla on tentti viikon kuluttua perjantaina. Palautan tenttikirjan sinulle takaisin heti maanantaina.

Hyviin tapoihin kuuluu usein korvata toisen luottamus ja laina pienellä muistamisella. Se voi olla klassisesti kahvipaketti, suklaalevy tai jokin lainaan liittyvä hauska ajatus. Jos joudut lainaamaan naapurilta kerran saunapuita, palauta sama määrä puita myöhemmin tulitikkujen kera. Saat varmasti itsekin hyvän mielen, kun näet toisen reaktion.

Blue Finance -luotto säästää ihmissuhteita

Rahasta puhuttaessa lainaamiseen liittyy usein pientä kireyttä, kun rahaa lainataan esimerkiksi ystävältä tai sukulaiselta. Laina-ajasta voidaan sopia, mutta sitä on helppo saada pidennettyä, kun toinen ei kehtaa vaatia omiaan takaisin. Pahimmillaan yksityiseltä henkilöltä lainattu raha voi sotkea kokonaisen ihmissuhteen.

Säännöt ovat toisenlaiset, kun luottoa pyydetään oikealta lainataholta, kuten Blue Financelta. Asiakas saa jo luottoa hakiessaan tiedon maksusuunnitelmasta, erien suuruudesta ja koroista. Näin hän voi suunnitella taloutensa tulevina kuukausina siten, että laina tulee maksettua ajallaan ilman suurempia sanktioita. Samalla kiperä taloudellinen tilanne, joka ilmaantuu usein yllättävästä menosta, saadaan sekin hoidettua moitteettomasti.

Voit itse pohtia, onko rahan lainaaminen perheenjäseneltä tai ystävältä uhka vai mahdollisuus? Meille Blue Finance -tiimissä vastaus on varsin helppo: on turha ottaa turhia riskejä edes perhepiirissä.

Blue Finance -luotto on nimeltään Arkilaina. Se on matalakorkoinen arjen apu yllättäviin tilanteisiin. Jos tiskikone hajoaa päästäen likavedet lattialle tai auto vaatii yllättäen huoltoa, Blue Finance on taloudellisena tukenasi. Meille yksikään yllättävä meno ei ole ongelma.

Joskus elämä yllättää, eikä suunnittelemallakaan voi varautua kaikkeen. Me Blue Financella myönnämme lainaa suomalaiseen tarpeeseen – arkeen ja huveihin. Mihin ikinä rahoitusta tarvitsetkin, Blue Finance rientää avuksesi.

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Blue Finance - kuluta vähemmän
Blue Finance
Blue Finance

Kuluta vähemmän – säästät myös luontoa

Kuluta vähemmän – säästät myös luontoa Jos sinulla ei ole omaa mökkiä, jollakin tuttavalla tai sukulaisellasi aivan varmasti on. Tiedustele, pääsisitkö nauttimaan mökkeilystä pariksi päiväksi esimerkiksi tekemääsi työtä vastaan. Mökillä riittää puutarhahommia ja polttopuiden pilkkomista aivan varmasti ja mökin omistaja on taatusti iloinen saamastaan ilmaisesta avusta. Tarvitsetko autoa? Yksi ilmaston lämpenemisen juurisyistä on fossiilisten polttoaineiden

Lue lisää »
Blue Finance
Blue Finance
Blue Finance

Kiva kesäloma kevyin kustannuksin – 10 vinkkiä kesäloman viettoon

Kesäloma on iloinen asia, mutta se aiheuttaa myös paineita. Lomalla tekee mieli irrottautua arjesta ja palkita itsensä vuoden aikana tehdystä kovasta työstä. Aina kesälomalla ei kuitenkaan tarvitse törsätä koko talven säästöjä, sillä unohtumattomia kesälomakokemuksia syntyy myös täysin ilmaiseksi tai pikkurahalla. Tässä blogissa jaamme 10 vinkkiä kesäloman viettoon kevyin kustannuksin niin, että saat pidettyä taloutesi tasapainossa

Lue lisää »
Blue Finance - inflaatio
Blue Finance
Blue Finance

Kuinka pitää kulut kurissa, kun hinnat nousevat?

Kautta aikojen taloudessa on ollut suhdannevaihteluita. Markkinoiden aaltoiluun ei tavallinen kuluttaja välttämättä edes kiinnitä huomiota, mutta inflaation vaikutusta on kenenkään vaikea olla huomaamatta. Inflaatio tarkoittaa rahan ostovoiman heikkenemistä sekä siitä aiheutuvaa hintojen nousua. Inflaation myötä rahan ostovoima alenee, eikä samalla rahamäärällä saa enää ostettua yhtä paljon tuotteita, palveluja tai työtä kuin aikaisemmin ja näin ollen

Lue lisää »
Vieritä ylös