Blue Finance – yritysrahoitus

Arkilaina | Blue Finance

Blue Finance

Pihistänkö vai panostanko? Vinkkejä kuluttajan päivittäisiin pulmiin

Pihistänkö vai panostanko? Vinkkejä kuluttajan päivittäisiin pulmiin

Blue Finance
Päivämme ovat täynnä päätöksiä, vaikka näennäisesti ei tapahtuisi juuri mitään. Suurin osa päätöksistä on pieniä, vaihdellen sukkien väristä illallisreseptiin. Osa päätöksistä heijastuu kuitenkin suoraan omaan talouteemme. Esimerkiksi ruokakaupassa asiointi on monille kulutuspäätösten moniottelu. Jotkut pitäytyvät ennalta hyviksi koetuissa vaihtoehdoissa ja etenevät ostoskärryineen kaupan käytäviä pitkin kuin juna. Toiset vertailevat vaihtoehtoja jokaisen hyllyn edessä. Tarjoushaukat liitävät myymälästä toiseen hyvien hintojen perässä. Osa ulkoistaa ruokaostoksensakin ammattilaisille. Alla vinkkimme arkisiin pihistyksen ja panostuksen pulmiin!
 

Pihistä päivittäin, mutta älä kaikessa

Pihistäminen on usein järkevää erityisesti päivittäistavaroiden kohdalla, kuten ruokaostoksilla. Silloin voit säästää sievoisen summan lähes huomaamattasi. Halvalla ei kuitenkaan yleensä saa esimerkiksi kovin laadukasta ja kulutusta kestävää vaatetta. Pahimmassa tapauksessa vaatteet nukkaantuvat jo myymälän henkarilla roikkuessaan.

1: Vertaile hintoja.

Suuremmassa pakkauksessa oleva tuote on usein suhteellisesti halvempi kuin sama tuote pienemmässä pakkauksessa. Myös tarjouksia seuraamalla voit säästää sievoisen summan.

2: Sisältö ennen ulkonäköä.

Onnistunut pakkausdesign houkuttelee ostamaan kalliimman tuotteen. Sisällöltään vastaava, mutta pakkaukseltaan vaatimattomampi tuote saattaa kuitenkin olla alahyllyllä tarjolla paljon halvemmalla.

3: Kierrättäminen kannattaa.

Jos tuote on säilynyt hyvin jo jonkun toisen käytössä, se todennäköisesti kestää paremmin myös sinun käytössäsi. Varsinkin lastenvaatteiden ostaminen käytettynä on taloudellisesti järkevää, koska lapset kasvavat ja vaatteet jäävät pieniksi nopeasti.

4: Panosta laatuun, älä brändiin.

Hinta ja laatu kulkevat usein käsi kädessä – mutta eivät aina. Edes huippubrändi ei takaa hyvää laatua. Brändi ja mielikuvat nostavat tuotteen hintaa enemmän kuin laatu tai valmistuskulut.

5: Materiaaleilla on merkitystä.

Esimerkiksi vaateostoksilla kannattaa kurkata pesulappuun. Materiaaleista viskoosi kutistuu herkästi, kun taas villa on helppohoitoinen ja kestävä materiaali, vaikka maksaakin enemmän.

6: Panosta terveyteen.

Esimerkiksi terveellinen ruoka ja liikuntapalvelut voivat tuoda myös epäsuoraa taloudellista hyötyä, kun säästät terveydenhoitokuluissa ja voit hyvin.

7: Tee se itse – vain jos osaat.

Esimerkiksi itse tehty remontti saattaa loppujen lopuksi tulla kalliimmaksi kuin ammattilaisen palkkaaminen. Remontit vaativat usein esimerkiksi kalliita työkoneita ja mokatkin maksavat. Oman elämänsä remonttireiskojen on syytä jättää tietyt tehtävät, kuten sähkötyöt, jo vakuutustenkin vuoksi ammattilaisille.

Pyri pihistämisen ja panostamisen tasapainoon

Kun pihistät oikeista paikoista, pihistäminen voi muuttua panostamiseksi. Laadukas kirpparivaate on parempi panostus kuin huonolaatuinen merkkituote.

Pihistäminen ja tarjousten etsiminen vie kuitenkin aikaa ja energiaa, joten mahdollisuuksien mukaan myös pihistämisessä kannattaa muistaa kohtuus. Laatu, terveys ja hyvinvointi ovat panostamisen arvoisia asioita. Välillä on myös ihan suotavaa panostaa esimerkiksi arjen luksukseen jonkin palvelun muodossa.

Tarjoushaukatkin tarvitsevat silloin tällöin levähdystauon.

Joskus elämä yllättää, eikä suunnittelemallakaan voi varautua kaikkeen. Me Blue Financella myönnämme lainaa suomalaiseen tarpeeseen – arkeen ja huveihin. Mihin ikinä rahoitusta tarvitsetkin, Blue Finance rientää avuksesi. 
Share on facebook
Share on pinterest

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Blue Finance - Arkilaina
Blue Finance
Blue Finance

Älä tingi joulusta – panosta oikeisiin asioihin

Joulu on monen mielestä vuoden tärkein juhla. Kun maailma pysähtyy, on ihanaa viettää aikaa omien läheisten kanssa ja vaalia jouluperinteitä. Valitettavasti joulu lahjoineen, ruokineen ja koristeluineen aiheuttaa usein myös taloudellista stressiä – etenkin silloin, kun tulot ovat jo valmiiksi pienet. Vinkeillämme luot joulun lompakolle kevyesti ja itsellesi kiireettömästi Säästeliäs ja sydämellinen joulu Jos ei ole

Lue lisää »
Blue Finance - Arkilaina - lainaa ilman vakuuksia - pikavippi - joustoluotto - lainaa heti - laina nopeasti
Blue Finance
Blue Finance

Kymmenen syytä valita Blue Finance

Tänä vuonna on vierähtänyt jo kymmenen vuotta siitä, kun Blue Finance perustettiin. Tähän mennessä olemme helpottaneet yli 200 000 asiakkaan arkea myöntäen lainaa silloin, kun sitä on tarvittu. Kymmenen vuoden kokemuksella uskommekin jo tuntevamme asiakkaamme ja kehitämmekin palveluitamme juuri suomalaiseen arkeen sopiviksi. Emme siis jämähdä, vaan pidämme jatkossakin kehityksen rattaat käynnissä hioen palveluistamme entistäkin parempia.

Lue lisää »
Blue Finance - Arkilaina - lainaa ilman vakuuksia - pikavippi - joustoluotto - lainaa heti - laina nopeasti
Blue Finance
Blue Finance

Lainaaminen opitaan jo hiekkalaatikolla

Mikä oli ensimmäinen kerta, kun lainasit jotain? Useimmat meistä ovat todennäköisesti aloittaneet lainaamisen jo taaperoiässä hiekkalaatikolla. Vieressä leikkivän kaverin hiekkakakut näyttivät hienommilta, joten saatoit pyytää hetkeksi lainaan hänen lapionsa. Todennäköisesti hän myös halusi kokeilla sinun lapiotasi. Leikin jälkeen palautitte lapiot toisillenne leveän hymyn kera – tai lyhyen raivokohtauksen saattelemina.  Lainaamisen harjoittelu alkaa siis jo leikki-iässä.

Lue lisää »
Vieritä ylös