Blue Finance – yritysrahoitus

Arkilaina | Blue Finance

Blue Finance

Pihistänkö vai panostanko? Vinkkejä kuluttajan päivittäisiin pulmiin

Pihistänkö vai panostanko? Vinkkejä kuluttajan päivittäisiin pulmiin

Päivämme ovat täynnä päätöksiä, vaikka näennäisesti ei tapahtuisi juuri mitään. Suurin osa päätöksistä on pieniä, vaihdellen sukkien väristä illallisreseptiin. Osa päätöksistä heijastuu kuitenkin suoraan omaan talouteemme. Esimerkiksi ruokakaupassa asiointi on monille kulutuspäätösten moniottelu. Jotkut pitäytyvät ennalta hyviksi koetuissa vaihtoehdoissa ja etenevät ostoskärryineen kaupan käytäviä pitkin kuin juna. Toiset vertailevat vaihtoehtoja jokaisen hyllyn edessä. Tarjoushaukat liitävät myymälästä toiseen hyvien hintojen perässä. Osa ulkoistaa ruokaostoksensakin ammattilaisille. Alla vinkkimme arkisiin pihistyksen ja panostuksen pulmiin!
 

Pihistä päivittäin, mutta älä kaikessa

Pihistäminen on usein järkevää erityisesti päivittäistavaroiden kohdalla, kuten ruokaostoksilla. Silloin voit säästää sievoisen summan lähes huomaamattasi. Halvalla ei kuitenkaan yleensä saa esimerkiksi kovin laadukasta ja kulutusta kestävää vaatetta. Pahimmassa tapauksessa vaatteet nukkaantuvat jo myymälän henkarilla roikkuessaan.

1: Vertaile hintoja.

Suuremmassa pakkauksessa oleva tuote on usein suhteellisesti halvempi kuin sama tuote pienemmässä pakkauksessa. Myös tarjouksia seuraamalla voit säästää sievoisen summan.

2: Sisältö ennen ulkonäköä.

Onnistunut pakkausdesign houkuttelee ostamaan kalliimman tuotteen. Sisällöltään vastaava, mutta pakkaukseltaan vaatimattomampi tuote saattaa kuitenkin olla alahyllyllä tarjolla paljon halvemmalla.

3: Kierrättäminen kannattaa.

Jos tuote on säilynyt hyvin jo jonkun toisen käytössä, se todennäköisesti kestää paremmin myös sinun käytössäsi. Varsinkin lastenvaatteiden ostaminen käytettynä on taloudellisesti järkevää, koska lapset kasvavat ja vaatteet jäävät pieniksi nopeasti.

4: Panosta laatuun, älä brändiin.

Hinta ja laatu kulkevat usein käsi kädessä – mutta eivät aina. Edes huippubrändi ei takaa hyvää laatua. Brändi ja mielikuvat nostavat tuotteen hintaa enemmän kuin laatu tai valmistuskulut.

5: Materiaaleilla on merkitystä.

Esimerkiksi vaateostoksilla kannattaa kurkata pesulappuun. Materiaaleista viskoosi kutistuu herkästi, kun taas villa on helppohoitoinen ja kestävä materiaali, vaikka maksaakin enemmän.

6: Panosta terveyteen.

Esimerkiksi terveellinen ruoka ja liikuntapalvelut voivat tuoda myös epäsuoraa taloudellista hyötyä, kun säästät terveydenhoitokuluissa ja voit hyvin.

7: Tee se itse – vain jos osaat.

Esimerkiksi itse tehty remontti saattaa loppujen lopuksi tulla kalliimmaksi kuin ammattilaisen palkkaaminen. Remontit vaativat usein esimerkiksi kalliita työkoneita ja mokatkin maksavat. Oman elämänsä remonttireiskojen on syytä jättää tietyt tehtävät, kuten sähkötyöt, jo vakuutustenkin vuoksi ammattilaisille.

Pyri pihistämisen ja panostamisen tasapainoon

Kun pihistät oikeista paikoista, pihistäminen voi muuttua panostamiseksi. Laadukas kirpparivaate on parempi panostus kuin huonolaatuinen merkkituote.

Pihistäminen ja tarjousten etsiminen vie kuitenkin aikaa ja energiaa, joten mahdollisuuksien mukaan myös pihistämisessä kannattaa muistaa kohtuus. Laatu, terveys ja hyvinvointi ovat panostamisen arvoisia asioita. Välillä on myös ihan suotavaa panostaa esimerkiksi arjen luksukseen jonkin palvelun muodossa.

Tarjoushaukatkin tarvitsevat silloin tällöin levähdystauon.

Joskus elämä yllättää, eikä suunnittelemallakaan voi varautua kaikkeen. Me Blue Financella myönnämme lainaa suomalaiseen tarpeeseen – arkeen ja huveihin. Mihin ikinä rahoitusta tarvitsetkin, Blue Finance rientää avuksesi. 

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Pienen budjetin joulu Joulu kolkuttaa jo ovella. Vuoden tärkeintä juhlaa on ihana odottaa – joulutunnelma lisääntyy, kun pääsee avaamaan joulukalenteria, koristelemaan kotiaan

Kasvata puskuria ja suojaa itsesi taloudellisilta kolhuilta Elätkö ”se mikä tulee se myös menee” -asenteella? Törsäilet siis ilman sen kummempia murheita siitä,

Kuluta vähemmän – säästät myös luontoa Päivittäin saamme lukea uutisia siitä, kuinka ilmastonmuutos etenee, luonnonkatastrofit lisääntyvät ja eläinlajit kuolevat sukupuuttoon. Silti elämme

Scroll to Top