Blue Finance – yritysrahoitus

Arkilaina | Blue Finance

Blue Finance

Miksi sinun kannattaa jakaa tiliotteesi lainahakemuksen täytön yhteydessä?

Miksi sinun kannattaa jakaa tiliotteesi lainahakemuksen täytön yhteydessä?

Monia asiakkaitamme askarruttaa se, miksi lainahakemuksen yhteydessä pyydetään jakamaan tiliotteen tiedot. Moni miettii, mitä me tiedolla teemme, ja voiko tiedon jakaminen todella olla turvallista. Ja miten luvan antaminen on vain ja ainoastaan sinun etusi?

PSD2 mahdollistaa tilitietojen jakamisen

Lainahakemuksen yhteydessä pyydämme jokaiselta asiakkaaltamme valtuutuksen tilitietojen jakamiseen. Tämän mahdollistaa PSD2, joka viittaa sanoihin Payment Services Directive 2. Kyseessä on Euroopan parlamentin hyväksymä maksupalveludirektiivi, joka on luotu parantamaan kuluttajien oikeuksia ja edistämään kilpailua pankkitoimialalla. 

Käytännössä uusi direktiivi pakottaa pankit antamaan palveluntarjoajille pääsyn pankin asiakkaiden tileihin ja maksutapahtumiin. Tämä ei tarkoita sitä, että kuka tahansa pääsee katsomaan mitä tililläsi tapahtuu vaan maksupalveluiden tarjoaminen vaatii aina maksulaitostoimiluvan valvovalta viranomaiselta, Finanssivalvonnalta ja sinulta luvan meille.

Maksupalveludirektiivin tavoitteena on saada erilaiset maksupalvelut entistä laajemmin sääntelyn piiriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pankkien on avattava rajapintansa kolmansille osapuolille. Rajapintojen kautta meidän on mahdollista päästä rajoitetusti asiakkaidemme käyttötileille. 

PSD2-direktiivin myötä Blue Financen kaltaisilla fintech-yrityksillä on siis mahdollisuus parantaa palveluita ja vastata nopeammin asiakkaiden tarpeisiin. Kun pääsemme katsomaan tilillesi, tulee lainapäätöksen antamisesta nopeampaa ja turvallisempaa. Lisäksi pystymme tarjoamaan kilpailukykyisempiä lainatarjouksia, koska ymmärryksemme asiakkaidemme maksukyvystä parantuu huomattavasti PSD2-direktiivin takia. Sinä sen sijaan säästyt lähettämästä erillisiä palkka- ja tulotositteita lainaa hakiessasi.

Sen sijaan, että lataisit liitteitä hakemuksen lähettämisen yhteydessä, saamme tarkkaa dataa maksukyvystäsi suoraan tililtäsi – ja pääsemme antamaan samantien juuri sinulle ja maksukykyysi sopivan lainatarjouksen.

Jääkö tilitietojen jakamisesta jälki?

Arkaluonteista tietoa jakaessaan moni miettii, kuinka omat tiedot säilyvät turvassa. Mitään tietoa ei kuitenkaan jaeta meille ilman vahvaa tunnistautumista. Tämän avulla varmistamme, että tili oikeasti kuuluu lainanhakijalle. Meitä sitovat myös tietosuojaa ja pankkisalaisuutta koskevat määräykset, ja toimintaamme valvoo Aluehallintovirasto.

Usein asiakkaitamme pohdituttaa myös se, jääkö tilitietojen jakamisesta jokin jälki. Siitä ei kuitenkaan kannata olla huolissaan: vaikka tililläsi olisikin kaksi omistajaa, tilin toinen omistaja (taikka naapurisi) ei saa tietää lainahakemuksestasi. Ilman suostumustasi emme myöskään lähesty sinua uutiskirjeillä, emmekä muillakaan markkinointiviesteillä. 

Prosessia ei ole hoitamassa ihminen, vaan tekoäly, joka kerää tilitiedoista tärkeimmät ja kokoaa ne yhteen paikkaan luottopäätöksen tekemistä varten. Tämän, lähes automaattisen toimintatavan ansiosta luottopäätöksemme perustuu aina ajantasaiseen tietoon, eikä esimerkiksi vanhaan verotuspäätökseen. 

Minkä tilin tiedot kannattaa jakaa?

Koska luottopäätöksemme perustuu – ei pelkästään tilin saldoon – vaan arvioon maksukäyttäytymisestäsi ja säännöllisistä tuloistasi, on tärkeää jakaa meille nimenomaan palkanmaksutilisi tiedot. Sivutilin tapahtumat eivät anna tarpeeksi luotettavaa dataa taloudellisesta tilanteestasi, joten tällaisia tilitietoja jakamalla lainaa ei voida myöntää. 

Oikeiden tilitietojen jakaminen palvelee niin sinua kuin meitäkin. Me saamme luotettavasti ja nopeasti tiedon siitä, että olet kyvykäs maksamaan lainaamasi summan takaisin. Oikean ja ajantasaisen tiedon ansiosta pystymme tarjoamaan sinulle lainan kilpailukykyisellä hinnalla. Sinulla on puolestaan vapaus valita, mistä lainaa haet ja kenelle jaat tietosi.

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Pienen budjetin joulu Joulu kolkuttaa jo ovella. Vuoden tärkeintä juhlaa on ihana odottaa – joulutunnelma lisääntyy, kun pääsee avaamaan joulukalenteria, koristelemaan kotiaan

Kasvata puskuria ja suojaa itsesi taloudellisilta kolhuilta Elätkö ”se mikä tulee se myös menee” -asenteella? Törsäilet siis ilman sen kummempia murheita siitä,

Kuluta vähemmän – säästät myös luontoa Päivittäin saamme lukea uutisia siitä, kuinka ilmastonmuutos etenee, luonnonkatastrofit lisääntyvät ja eläinlajit kuolevat sukupuuttoon. Silti elämme

Scroll to Top