Blue Finance – yritysrahoitus

Arkilaina | Blue Finance

Blue Finance - Arkilaina - lainaa ilman vakuuksia - pikavippi - joustoluotto - lainaa heti - laina nopeasti

Tuhlailijasta nuukailijaksi – kuinka onnistun nipistämään menoissa?

Tuhlailijasta nuukailijaksi – kuinka onnistun nipistämään menoissa?

Jos olet tottunut elämään kädestä suuhun – eli niin, että kaikki, mikä tulee, myös menee – voi tuntua vaikealta karsia yhtäkään menoa. Omista kuluistaan nipistäminen on kuitenkin lähes aina mahdollista. Taloudellisen mielenrauhan löytäminen ei välttämättä nimittäin aina vaadi uusia tuloja, vaan pienempiä menoja. Tässä blogissa jaamme kolme vinkkiä siihen, kuinka voit tehdä täyskäännöksen ja kehittyä tuhlailijasta nuukailijaksi.

Kattilat käyttöön

Ruoka on oivallinen paikka säästää. Moni ei tule ajatelleeksi esimerkiksi sitä, kuinka paljon einekset maksavat. Useamman einesaterian hinta nimittäin on lähes kaksinkertainen verrattuna vastaavaan itse valmistettuun ateriaan. Yksi ostetuimmista eineksistä – makaronilaatikko – on äärimmäisen helppo valmistaa myös itse. 

Suomessa työvoima on yksi yritysten suurimmista kulueristä, joten kaikki, mikä vaatii työtä, on kallista. Tästäkin syystä on hyvä ottaa ruuanlaitto tavaksi. Voit valmistaa suurempia määriä kerrallaan, ja pakastaa annoksia itsellesi valmiiksi. Näin et myöskään seuraavalla kauppakäynnillä sorru ostamaan valmisruokaa. 

Myös se, millaisia raaka-aineita käyttää, vaikuttaa kauppakuitin loppusummaan. Esimerkiksi liha on tyyriimpää kuin kasvikset. Kasvissyönnin suosiminen säästää siis ympäristön lisäksi myös lompakkoasi. 

Koltut kiertoon

Suomi on pullollaan viehättäviä kirpputoreja, joita kiertämällä voi tehdä upeita ja edullisia löytöjä. Melkein kaiken voi ostaa käytettynä, esimerkiksi kodinkoneet ja vaatteet maksavat uusina moninkertaisesti. Sen vuoksi on aina uutta hankintaa tehdessään hyvä käyttää hetki aikaa siihen, voisiko vastaavan tavaran löytää myös käytettynä. Saatat yllättyä siitä, millaisen summan säästät, kun näet hieman vaivaa. Käytetyn tavaran ostaminen myös saattaa säästää aikaasi, koska esimerkiksi huonekalut ovat käytettyinä ostaessa valmiiksi koottuja. 

Sen lisäksi, että ostaa kierrätettyä, voi myös itse kierrättää. Ota tavaksi pistää käytetyt tavarat heti myyntiin, kun et niitä itse tarvitse. Internet on täynnä paikkoja, joissa voi myydä käytettyä tavaraa ilman palvelumaksuja. Se saattaa tuntua suurelta vaivalta, mutta lopputulos palkitsee: käytettyjen tavaroiden myynti voi tuoda sinulle jopa satojen eurojen lisätulot kuukaudessa. 

Kun otat kierrättämisen tavaksi, voit päätyä jopa tilanteeseen, jossa uudet hankinnat eivät maksa sinulle juuri mitään, vaan kustannat uudet hankinnat tuloilla, jotka saat myymistäsi tavaroista. 

Kiinteät kulut kuriin

Kiinteiksi kuluiksi luetaan kaikki kulut, jotka rasittavat talouttasi pysyvästi. Esimerkiksi asuminen, sähkökulut ja vakuutukset kuuluvat kiinteisiin kuluihin. Asuminen on suuri menoerä, etenkin pääkaupunkiseudulla. Asumiskuluista voi säästää esimerkiksi hankkimalla alivuokralaisen tai yksinkertaisesti muuttamalla edullisempaan asuntoon. 

Asumiskulujen lisäksi kannattaa kilpailuttaa sähkösopimus ja vakuutukset. Kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että pyydät paremman tarjouksen kilpailevilta yrityksiltä ja siirryt parhaan tarjouksen antaneen yrityksen asiakkaaksi. Vaikka kuukausittainen säästö voisikin tuntua pieneltä, tästä kertyy ajan mittaan iso säästö, etkä joudu muuttamaan mitään arjessasi. 

Talous on tasapainoilua

Et tarvitse palkankorotusta tai lottovoittoa, jotta voit saada taloutesi tasapainoon. Koska kuluttaminen on valintoja, on vain tehtävä arjessaan parempia, edullisempia valintoja. Kymppi sieltä ja toinen täältä kerryttävät mukavan pesämunan jo muutamassa kuukaudessa. Bottimme Pauli keskustelee mielellään kanssasi lisää säästämisestä ja miten päästä siinä alkuun.

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

Pienen budjetin joulu Joulu kolkuttaa jo ovella. Vuoden tärkeintä juhlaa on ihana odottaa – joulutunnelma lisääntyy, kun pääsee avaamaan joulukalenteria, koristelemaan kotiaan

Kasvata puskuria ja suojaa itsesi taloudellisilta kolhuilta Elätkö ”se mikä tulee se myös menee” -asenteella? Törsäilet siis ilman sen kummempia murheita siitä,

Kuluta vähemmän – säästät myös luontoa Päivittäin saamme lukea uutisia siitä, kuinka ilmastonmuutos etenee, luonnonkatastrofit lisääntyvät ja eläinlajit kuolevat sukupuuttoon. Silti elämme

Scroll to Top